Åker iväg några dagar

Helt sjukt, vi har nu varit här i en vecka. tusan vad tiden går fort,rent ut sagt den springer iväg! Vi har hunnit med mycket under en vecka här nere, och vi har mycket kvar att se och utforska. Som idag har vi varit en sväng i Patong, vi besökte ett JÄTTE stort varuhus, om man tänker nordstan och gångrar det med 4-5 gånger så får man den volymen som det var här. Jag gick messt och var impad över hur stort det var så det vart inget shoppande, sparar mig till helg/nattmarknaden nästa helg. Just nu kollar jag på Daniel som går på myggjakt i vårat rum, vi blir uppätna om nätterna. Det gäller mig och Linus, jag brukar aldrig annars ha ont av mygg men nu kalasar dom på mig som tusan. Ja i morgon är det fredag och då styr vi oss mot Malaysia och ska hälsa på Lotta med familj. Vad vi ser fram emot detta. Så det kommer nog inte bli något bloggande på några dagar.

Ha det gott alla där hemma

Kraam

SOOOOOL

Idag lyser den efterlängtade solen, som vi har väntat, en HEL dag med bara regn får oss att klättra på väggarna. Så nu åker badkläderna på, smörjer in kroppen, och vi beger oss till stranden.

Ha det gott alla där hemma! Bloggar och lägger upp lite bilder i kväll när monstret sover :D

Kraaam




                                    

REGN!!

Idag fick vi ligga kvar i sängen till tio, men Linus var snäll för han vaknade åtta och lät oss ligga kvar ett tag till. Idag öser regnet ner så det blir en slappa dag. Så vi ska ta oss till ett akvarium och kollar runt där.
Ha en bra morgon!

Kraam

PhiPhi Öarna

Idag ringde klockan som vanligt på tok för tidigt, vi skulle iväg på en lite utflykt idag med. Vi ska nämligen besöka tre olika öar, Phi Phi Don, Phi Phi Lay och Kai nai. För att komma till dessa åkte vi speedboat och det var en upplevelse i sig =D Gick fort!! På Lay så gick vi i land en liten stund och strosade lite i djungeln för att sedan åka vidare och bada ifrån båten. Vi fick bada i en massa stim av fisk, Linus gillade att ligga och plaska på fiskarna. Sedan åkte vi vidare till Don för att avnjuta en lunch och strosa runt lite på ön. Sedan tillbaka på båten visade det sig att det var två som kom en halvtimma försent så vi fick köra ikapp den tiden, detta gick fooooort på vattnet. Och min kära lilla son somnade när det gick som snabbast och gungade mest, han kan verkligen somna överallt. Väl framme vid Kai nai så serverades det melon och annanas, mumma var detta. Daniel och Linus passade på att bada bland fiskarna och även mata dom. Vi lämnade även denna ön nöjda, förutom dom j-vla ryssarna, tyckte inte om dom innan och gör det verkligen INTE nu heller. Det är ett folk som verkligen inte kan bete sig och uppföra sig som folk, avskyr dom verkligen. När vi satte oss i bussen igen så var det inte många minuter jag kunde hålla ögonen upnna utan däckade ganska så snart. När vi kom hem så hoppade vi in i duschen och gick sen iväg för att äta. Jag åt min älskade thai mat och Daniel o Linus åt pizza. Så nu sitter vi här på balkongen och Linus sover. Regnet smattrar gott mot mar och pool medans dpm små söta ödlorna gör oss sällskap. I morgon blir en sova ut dag och sedan bara ta det lugnt efter dessa hektiska dagar.


 
                          Första stoppet: Phi Phi Lay

 
Phi Phi Lay                                                          Lunch: Phi Phi Don

  
Relax på Kai nai                                Melon är gott


  
  Gott att bada                                  Mata fiskarna är kul men läskigt



Heldag måndag

Vi blev upphämtade vid åtta tiden med buss och sen bar det av, vi skulle åka runt på massa olika ställen. Vårat första stopp blev ett besök på ett gummiplantage, där vi fick information om hur det funkar med träd, hur dom framställer gummi och hur plantagen sköts. Efter detta satte vi oss i bussen igen för att ta oss till båtar som skulle ta oss till James Bond ön (Koh Ping kan). Här kunde dock jag inte följa med att kolla för Linus somnade i min famn i båten så jag satt kvar. Nästa stopp var vid en ö som är uppbyggd på pålar, här åt vi även lunch, det som var lite tråkigt det var att det regnade när vi var här så vi kunde inte kolla runt så mycket på ön. Båtfärd tillbaka till fastlandet och vi satte kurs mot ett grott tempel. Det första vi möttes av när vi steg ur bussen var MASSOR av apor, det sägs att dessa skyddar templet och får därför härja fritt här. Vi gick in i templet och kikade runt och vi blev välsingnade av en munk alla tre. Sedan vart det bussen igen och denna gång var det mot sista stoppet som var på en cashewnötsfabrik, här fick vi smaka på en dryck som dom hade gjort av dessa nötter. Fy tusan vad sött det var, inget gott alls :S Sedan bar det av hemåt efter en lång dag i buss och båt. Detta var en mycket rolig utflykt och man lärde sig mycket trots att guiden var Dansk. När vi kom hem duschade vi bara och bytte kläder sen tog vi en Tuc Tuc till Karon beach där vi shoppade och åt middag. Vi var hemma ganska så sent så det var bara att krypa i kojan eftersom vi skulle upp tidigt dagen efter igen.


 
Gummiträd med annanas under      Gummi tillverkning

 
                          Påväg till James Bond ön

 
Den berömda klippan i vattnet                                    Byn på pålar


 
Skolan vi besökte                                               En av alla apor utanför templet

 
En softare till apa                               Inne i grott templet


Liggande Buddha

 
Munken som välsingnade oss                  Shopping i Karon





Inte hunnit...

Idag har det varit full rulle från i morse tills nu på kvällen, så det är därför jag inte hunnit uppdatera idag. Plus att jag orkar inte för tillfället, är helt slut. Ingen vila här inte, nu blir det strax kojan för att upp tidigt i morgon och ut på ö äventyr.



           


Bebis elefant, elefant och gibbon apor

klockan ringde tidigt i morse, redan vid halv sju. trots detta kände jag mig utvilad och det var inga problem med att gå upp. Det som gjordes var att smörja oss och klä oss inför utflykten vi ska på idag. Vi blev hämtade med minibuss och vi åkte till ett ställe där vi välkomnades av Gibbonapor som gapade. Det vi först skulle göra var att promenera i djungeln till ett vattenfall. Linus var grymt duktig och gick hela vägen själv, det var ingen dålig teräng vi gick i. Efter detta fick vi lite information om dom gibbonapor som dom hade där. och dessa är på rehabilitering hos dom för att i framtiden kunna släppas ut, detta är inget som går på några veckor utan snarar 8-10år tar det. Helt sjukt vad vi som människor kan göra mot ett sådant djur, inga snälla saker direkt. Sen satte vi oss i bussen igen och for iväg till ett ställe där vi skulle åka kanot. Jag och Linus fick sitta i samma kanot och det var underbart att bara sitta där när någon annan paddlade. Dom som paddlade stannade till vid de träd som växer i vattnet och visade oss krabbor som klättrade på grenarna och jäklans vad fort dom sprang. Hehe var riktigt kul att se. Efter en liten kanotfärd så bar det av till samma ställe där vi började, här fick vi se en bebis elefant show. Denna elefant var endast 1.2år men så söt den var =) Vi köpte några bananer som Linus fick ge den, han tyckte det var roligt men lite läskigt med den långa snabeln. Efter showen fick vi vänta på den elefant som skulle ta oss på en tur. Det var riktigt kul att sitta upp på elefanten men läskigt när den skulle ta sig ner för ett litet stup och vi fick hålla i oss som tusan för att inte trilla ner. Det var mysigt att åka fram på elefanten som vadade i floden. Sedan åkte vi igenom ett gummiträdsplantage. Så detta har varit en mycket lyckad utflykt, med ett resultat av att både Linus och Daniel däckade i bussen påväg hem :)
När vi kom hem var det bara att byta om till badkläder och kila ner till poolen och ta ett dopp eftersom vi höll på att rinna bort. Just nu sitter jag i bikini på balkongen och har ätit lite mellanmål och fikat plus att vi pratat lite mer pappa.

Ha en bra förmiddag där hemma!

Kraamar från oss

Full rulle

Idag vaknade vi så att vi kunde äta frukost eller rättare sagt väckarklockan väckte oss :S Det har tagit hårt på oss att åka hit och jag sover mycket gott om natten förutom att både Daniel och Linus har haft vakentid mellan 2-4 på morgonen. Jag var helnöjd med frukosten för jag fick mina favoriter att äta, mini pannkakor, macka med gurka och lök, med massa salt och peppar på oxå. Och naturligtvis färsk frukt. Det kan inte bli bättre. Efter frukosten begav vi oss mot det hotell som reseledarna är på men vi kom inte så långt för vi fastnade vid en butik som säljer utflykter och vips så hade vi bokat två utflykter. Den ena är i morgon och det är att vi ska rida på elefanter, åka kanot, besöka ett Gibbon projekt som dom säger, här lär dom skadade och övergivna apor att leva som i naturen och förhoppningarna är att släppa ut dom igen och lite annat smått och gott. Sen på tisdag ska vi åka till två/tre olika öar, jag skriver två/tre eftersom vi ska besöka Phi phi öarna och dom är två men sitter ihop. På ena ön som heter Phi phi Don finns det en apstrand som vi ska besöka detta kan vara kul för Linus. Sen ska vi även till ön Khai Island här ska det badas och snorklas lite. Sen på måndag har vi beställt en tur till Pang nag och här ska vi få bla se, gummiplantage och tillverkning av gummi, den liggande Budha i en tempelgrotta, vi kan bli välsingnade av en munk, åka ut till James Bond ön mm Så nu har vi några fullspäckade dagar, vi ligger inte på latsidan direkt. Sen på onsdag ska vi ev till Phukets största tempel men dit åker vi på morgonen. Sen torsdag är ledig dag och fredag åker vi till Malaysia och är där tom måndag.





Mys i sängen innan frukost




Min fina bus kille med fanta som är grön!

Karon Beach

Nu på kvällen tog vi en promenad till Karon bech för att kolla hur det var där, ganska så stor skillnad emot hur det är hos oss i Kata. Mer shopping och större strand. Och mycket mer rörelse. Vi vandrade och vandrade och fick se mycket fint. Till slut hittade vi Peppes Bodega och här åt vi middag, gud var gott det var. Jag åt fläskfilé med potatsigratäng, Daniel åt Schnitzel med pommes och Linus Winerkorv med pommes. har nog aldrig ätit något så gott innan. Sen åkte vi taxi hem och kikade lite i affärer. När vi kom hem så fick vi Daniels lille bror Fredrik till att ladda ner Skype så nu har vi pratat med både Fredrik och Aina. Rotten totten var där han med. Helt fantastiskt att man kan prata så via datorn med någon som är på andra sida jordklotet. Men nu sitter vi på balkongen och myser. Linus duschar för det hände en liten olycka innan. Så när Daniel ska titta till honom i duschen får han bara höra "vaja i fje" Hehe söt han är.

Ha det gött!

Kraam



 

Påväg till Karon Beach



 
         Mat på Peppes Bodega




   Min glada prins

Badat i havet

I morse vaknade vi först halv elva efter att Linus bestämde sig för att han skulle vara vaken vid halv två i natt. Men efter lite tjat och att han fick ligga mellan oss så somnade han om. Så när vi var påklädda och klara begav vi oss till stranden. Efter massa bad i havet så åt vi lunch på ett ställe precis vid stranden. Efter det begav vi oss hem för att duscha lite och sen prata lite med nära och kära. Sen ska vi ta oss till karon beach och kolla läget där.

Ha det gött alla där hemma!
Kraam


 
Första dagen på stranden

 
Jag och Linus har grävt ett hål i sanden

 
                                    Öl och fåret Shaun time...


Utsikten från där vi åt lunch




Framme ett tag nu

Redan innan vi hann att lyfta så däckade Linus, planet rullade iväg till starbanan och då sov han så gott. Vi började med att flyga till Köpenhamn för att plocka upp fler folk där. Precis när vi landat så vaknar Linus så för honom har vi inte flugit något. Även om flygresan var dryg så gick det bättre än väntat. Tack för att Shaun finns! Under denna flygresa fick vi ett varmt mål mat och ett kallt och det var faktiskt god mat, det är inte ofta jag äter upp ALL mat på planet. När vi väl landade gick det fort att hämta våra väskor och komma igenom tullen. Sen bar det av mot bussarna som skulle köra oss dit vi skulle bo. Under färden så fick jag och Linus se en bebis elefant, åh vad söt den var. Hoppas inte det var sista vi såg, men det är det säkert inte. Väl framme vid hotellet så fick vi varsinn orkidékrans om halsen och en blöt och kall handuk att svalka oss med. Vårat rum är helt underbart fint och när vi väntar på våra väskor knackar det på dörren och vi får oss en välkomsdrink. Vi bytte snabbt om och gick för att köpa något att dricka och ha hemma i kylen sedan slängde vi oss i poolen. Vi var dom enda som badade, har knappt sett till någon som bor här, men det är inte konstigt heller då vi är precis i slutet av sommar säsongen så troligtvis kommer det mer folk nästa vecka. Vi har även hunnit att prata med pappa via skype så nu vet vi att det funkar =) Vi har även kollat vart stranden ligger och hur man kommer dit lättast. Det är helt otroligt vad människorna är vänliga här, alla hälsar och går man inn någon stans så säger dom även hejdå. Vilken skillnad mot andra länder vi varit i. Vi har även avnjutit den första Thai måltiden och den var helt underbar, ja vi kan inte ha det bättre än vad vi har det just nu. Nu sitter jag och Daniel på balkongen och Linus ska sova. Vi har en FLÄKT på balkongen hehe inget man är van vid hemmifrån. 
Nä nu ska jag njuta av kvällen och bara ta det lugnt och ta igen mig efter flygresan. Ha det gott alla där hemma som läser så hörs vi snart igen. Skriv gärna en rad eller två till oss =D

Kraam från oss 3 



      
Daniel å Linus med orkidé kransar vi fick      Vårat fina rum


 
Utsikten från balkongen                    Första doppet i poolen


Uppsala

I morse så packade vi och sen kom Mia och hälsade på en stund, tiden sprang iväg och vi var tvungna att åka för vi skulle växla pengar innan vi åkte mot Uppsala. Trodde att bilresan skulle bli en pina men det gick jätte bra. Efter ca två timmar satte vi på fåret shaun för Linus och han satt som ett ljus och kollade på det. Sedan vart det hamburgare och efter det fortsatte färden mot uppsala. Vi kom fram vid nio tiden och sen har det bara varit slappa, i morgon är det den stora dagen och vi ska gå upp vid sju för att vid åtta kör Khim oss till flygplatsen, planet går 11. Så i morgon blir det en lång dag och jag hoppas verkligen att Linus klarar flygresan bra. Så efter detta inlägget vet jag inte när jag kan skriva igen, utan skriver så fort jag kan. Ska försöka uppdatera så ofta jag kan med både bilder och lite text.

Ha det bäst alla här hemma!

Massa kraamar från oss

Jul på jobbet

I morse fick jag dra upp Linus ur sängen eftersom han var så jäklans trött. Han hade inte sovit middag på dagen och han somnade halv sju men vaknade vid nio igen och vägrade somna om igen. Han skulle BARA kolla färdigt på Shaun. Sen pinnade vi iväg till dagis och vi pratade om att vi snart skulle flygaflygplan och att det var sista dagen på dagis. Sen bar det av till jobbet. Här fick vi tårta på morgonen då Emelie fylelr år idag. Idag skulle jag bara fixa med julen på jobbet. Det var att sätta upp etiketter, skyltar, och info om olika julartiklar. Detta höll jag på med hela dan ända fram till sex på kvällen då jag städade iordning butiken. Jag handlade även lite saker som ska med på resan och lite smått och gott som ska med till Malaysia. Pappa kom och hämtade mig efter jobbet för han ville träffa oss lite innan vi reser iväg. Pappa och Linus låg och mös på soffan med Shaun på tvn. Usch börjar få lite smått panik över att vi ganska så snart ska resa, jag måste packa allt i morgon eftersom vi på em åker till uppsala för att sova där en natt. Har miljoner saker att göra i morgon känns det som. Sen hoppas jag att jag får träffa Mia en snabbis i morgon annars blir det ju först när vi kommer hem igen:(  Sen har det ju varit fullt upp för Mia och Jocke eftersom dom flyttat och fixat i huset så deras tid har gått där. Tur att msn och sms finns :D

Bara en vanlig dag

Jag väcktes idag klockan sju av Linus, var inte jätte glad över det. Men fick honom att ligga ner i sängen en stund för att efter ett tag sätta på tvn och barnkanalen. Tacka gudarna för att den finns! Så kunde ligga och gotta mig lite extra innan jag skulle upp och iväg med bussen mot jobbet. Kan ju inte direkt säga att det var varmt ute när jag kom ut, fy fasiken. Men härda ut ett litet tag till kan jag göra, snart sitter jag i värmen och gottar mig =)
På jobbet var det som vanligt, massa kunder och massa pyssel att göra i butiken. Det var faktiskt mer att göra än vad jag trodde det skulle vara. Men dagen gick fort och Daniel å Linus kom och hämtade mig på jobbet, jätte gott när dom gör det. Guld värt att få komma hem så mycket tidigare. Väl hemma lagade Daniel och Linus mat, jag hände tvätt och satte igång en ny maskin. Sen surfade jag runt och kollade på bloggar, är så avkopplande att göra det. Så nu sitter jag här, mätt och belåten. Linus ligger i sängen och somnar snart förhoppningsvis. Och jag ska nu tända mina mys pys ljus och kura ihop mig emd en kopp te i soffan. Så denna dag har bara varit en helt vanlig dag.
Jo jag får inte glömma att Mia och Jocke flyttat det sista idag och deras första natt i huset blir i natt, spännande det där =)

Kraam på er!



Det närmar sig

Idag har det varit jobb som vanligt och det kommer det att vara i tre dagar till, så denna helgen kommer att gå så fort. I morgon går det sista flyttlasset för Mia och Jocke sen är dom landsbyggdsbor =) Ser fram emot att komma ner till dom när dom har bott in sig och fixat det så som dom vill ha det. Tråkigt att jag inte kan hjälpa till, men lite har jag hjälpt iaf. På måndag ska pappa hämta mig efter jobbet för han ska lämna några böcker vi ska ha med oss till Malaysia. Jag ska även passa på att shoppa med mig lite godis mm som vi ska ha med oss, har fått en liten önskelista från Lotta. Sen fick jag även en länk av Lotta med saker som vi kan hitta på allihopa när vi är hos dom, det ska bli så spännande att hälsa på dom, Linus berättar för alla att vi ska åka "banban och träffa Joel" Så tror att han ser fram emot det oxå. Nu närmar det sig med stormsteg, snart åker vi. Det är bara fyra dagar kvar och sen sitter vi på flyget mot Thaland. Helt sjukt vad fort tiden går. Bara inte tiden går lika fortnär vi väl är framme. Vi kommer att ha med oss en dator som vi kommer att vara inloggade på skype imellanåt, och jag ska försöka uppdatera bloggen med både text och bilder så mycket jag kan, så ni kan följa oss något vad vi hittar på. Nä nu ska jag återgå till min cider och min chipspåse, ha en super trevlig kväll!





Bokat flyg

Nu märks det verkligen att hösten är här, det är kallt på morgonen och träden fäller sina löv och det är helt underbara färger överallt. Det rasslar så gott när man går genom alla lövhögar som är överallt. Det är mysigt med hösten, så länge det inte regnar är jag glad. Linus har varit på dagis som vanligt och jag har varit i Askim, detta var sista gången innan vi åker till Thailand. Nu har man börjat att räkna ner tills tisdag, då vi far till Uppsala för att sova hos Khim och Cicci en natt innan vi flyger. Jag har börjat bli nojig över hur mycket och vad man ska ha med sig, alla säger ta med så lite som möjligt för ni kan handla allt där nere för det är såå billigt. Ja vi får la se hur det blir med det. I går kväll bokade Daniel även flyg till Malaysia och hit kommer vi att åka den 29/10 och åka "hem" den 1/11. Det ska bli riktigt spännande att se hur Lotta med familj har det. Det som tjötas om här hemma från Linus del är att flyga flygplan och hälsa på Joel. Nu får vi se vad det blir för lista från Lotta med familj som dom vill att vi ska ha med oss, blir lite som julafton, vi kommer med massa saker till dom =) 



 
        
 
Vildvinet kryper upp på väggen som en bläckfisk

Måste bara lägga upp en underbar bild på Linus och Rottentotten


Kortison

Idag har jag varit ledig och det har varit helt underbart, är så trött eftersom förkylningen inte vill ge med sig plus att jag jobbat helg. Jag lyckades att ha kvar Linus i sängen till halv nio idag så jag kunde slummra lite men sen vägrade han ligga kvar och kolla på Bompa så det var bara att masa sig upp ur sängen. Jag tog tillfälle att ringa till vårdcentralen då jag har ont över näsa och ögon, misstänke bihålerna. Fick en tid 11.45 så det var bara att äta frukost och fixa mig och Linus. Linus somnade som tur var i vagnen så jag kunde prata med läkaren i lugn och ro, han tyckte jag skulle använda kortison nasspray ett tag och även använda  min medecin för astman för det stärker luftrören. Så det var bara att gå till apoteket för nässprayen. Efter detta åkte vi hem och åt lunch och jag tvättade lite. Jag fixade även i ordning Mias present, eftersom hon fyller år idag. Sen pratade jag med Mia och vi bestämde att jag och Linus skulle hjälpa henne att packa in saker från deras källare i en släpvagn dom lånat.. Sen kom Daniel och hämtade Linus och jag stannade kvar och ska följa med Mia och Jocke till huset  med sakerna, sååå spännande var det :) Det har varit en bra dag och jag har hunnit med att göra massor. Ska lägga in lite bilder senare bla på Mias present =)

 
Mias present utan och med cellofan

Kaffe, tjöt, färgning och matlagning

Idag började jag klockan sju och skulle packa upp varor som kom på morgonen, tack å lov kom det inte så mycket. Detta är jag jätte glad över, vet inte om jag klarat det om det var en jätte leverans. Men nu gick det jätte bra. Efter jobbet åkte jag till jobbet ;) jag åkte till Askim för att städa. Det tog samma tid som det alltid gör att städa. Efter städningen begav jag mig till Mia för en kopp kaffe och massa tjöt om allt och inget. Sedan begav vi oss av hemåt för att hämta Linus på dagis. Linus blev jätte glad när vi hämtade honom. Väl hemma så åt vi lite och sen vart det lite nätet och Daniel kom hem. Jag, Mia och Linus tog en promenad till affären för att köpa salt till färgningen av Giggy. Måste verkligen göra något åt honom nu, han har blivit så solkig i färgen och ser ganska så sleten ut. Mia hade rosa färg kvar sen en färgning av byxor så jag fick det av henne. Vi passade även på att handla lite mat inför kvällen och det vart gott kött, kroketter och massa sallad. Vi var ju tvungna att gå en liten omväg hem för att kunna dissa andras hem och trädgårdar ;)  När vi kom hem så åkte Giggy in i maskinen och Linus fick hjälpa till att fixa i ordning allt inför färgningen, Giggy skulle bada som vi sa. Linus fick hälla på salt men Mia satte in koppen med färg. Sedan började maskinen att ta in vatten och hjärtat slog så jäklans hårt för jag var nervös över hur resultatet skulle bli. Kan ju säga det att vattnet vart bra ROSA!! Medans Giggy låg i maskinen hoppade Linus in i badet och vi började med maten. När Giggy var klar hade färgen oturligtnog inte fastnat på honom utan vi måste köpa fix? Maten vart jätte god och vi propp mätta. Idol sattes på på tvn och vi slösurfade och Linus gick och la sig. Nu har Mia åkt hem och jag tror att jag ska krypa i kojan då det är jobb i helgen. Bilder på Giggys "färgnings" försök kommer snart.

 
Giggy får salt över sig                                  Färgen och saltet är på plats

 
Linus kollar så Giggy har det bra när han badar i saften


Mia och Linus kollar på en hoppande Giggy i saft

Torsdag

Idag har jag i stort sett bara vilat. Har plockat i och ur diskmaskinen, tvättat tre maskiner det är vad jag har gjort idag. Har ingen ork för fem öre, min förkylning vill inte ge med sig. När jag vaknar på morgonen har jag inte alls ont vid pannan ner mot näsan men ju längre det går på dagen desto mer kommer det onda. Jag har därför avvaktat idag att gå till vc vilket är dumt då jag nu sitter här och har ont :( Ska jobba morgon i mon och vi får se hur detta slutar. Det bästa är ju att jag slutar klockan elva, men ska vidare till Askim och göra min städning där. Efter detta är det meningen att jag ska träffa Mia men vi får se hur det blir med det, känner jag mig såhär är det inge kul alls. Nä nu ska jag kolla på fåret Shaun med min prins


                             

Tiden går så fort

Just nu ligger jag hemma i soffan och försöker bli frisk fån denna förbaskade förkylningen. Den har följt mig sen i lördags och vill inte ge med sig. Igår på jobbet var det en pina, mådde inte alls bra. Det värsta är nästan när man börjar att hosta när man hjälper en kund och man försöker att kväva hostan. Åh ja vad bra det går, inte alls. Utan det blir bara femtioelva gånger värre. Som tur var så kunde Angelika jobba en stund för mig så jag kunde ligga hemma i sängen idag och försöka bli bättre. När jag gick upp för att lämna Linus på dagis visste jag inte vart jag skulle ta vägen. Hade en sån jäkla värk i pannan och ner mot näsan, jaha bihålerna tänkte jag. Efter dagislämning var det till att ta tabletter och lägga sig. Somnade först efter en stund då tabletterna börjar värka. Usch vad ont det gör! Så nu ligger jag i soffan och hoppas på att detta ska ta slut snart, har inte tid att vara sjuk, vi åker ju snart. Hoppas verkligen att det gått över tills dess. Idag är det bara två veckor kvar tills att vi åker. Helt sjukt vad tiden går fort. Snart ligger jag på stranden med något gott att dricka i handen och kollar på när Linus och Daniel busar på stranden. Ja drömma sig bort kan man alltid göra men snart så ligger jag där på stranden. Nä nu ska jag försöka att vila lite till, för sen kommer Linus och Daniel hem och då kan jag inte vila. Enligt Linus kan man ju inte låta mamma vara ifred lite..

 


Besöksräknare

Jag har ju en besöksräknare för att se om det är någon som läser min blogg. Och vad jag kan se så är det några som läser. Det skulle vara roligt om ni som läser bloggen skriver lite om er, vore kul att veta vem ni är. Skriv bara en liten komentar till mig.

 

 


Myyys

Har idag inhandlat en bricka i rostfritt och på denna ska jag ha olkia ljushållare. Har ställt dit några jag hade hemma men vet inte om jag vill ha det så... Vi får se hur det blir i slutändan. Men mysigt är det iallafall. Bjuder på en bild från idag.

 


En fotograf

Idag har vi tagit det ganska så lungt, har inte mått så jätte bra. Var bara iväg med mamma till IKEA en snabbis och efter det har vi bara varit hemma. Pappa kom förbi en stund för att hjälpa mig med Skype och vi har nu löst så att det funkar okej. Linus har idag gått utan blöja hela dan och vart torr. Är jätte stolt över honom. Sen har Linus fått ta några bilder med kameran och han tycker det är skitkul, men det kommer gärna med en och annan finger, blir lite snett och vingt. Men kul är det. Ska lägga upp lite bilder som han har tagit.

 

Linus har tagit lite bilder på mig.. Bjuder jag på ;)

 

Linus tog kort på moffen också

 

Glömde nästan att skriva om att Linus "handlade" här hemma innan.

Undra om han sett sin mamma släpa runt på massa påsar innan........

 

Linus på shoppingtur hemma

 

Sötnosen med alla påsar

 

Min bus kille


Så duktig!

Linus kom in till oss i morse och han var helt TORR! Blev jätte stolt över honom. Han somnade om i våran säng en stund och när han vaknade så det första han sa var att han skulle gå och kissa. Så duktig han är min stora kille =)

Så nu blir det till att fortsätta att köra på utan blöja. Har köpt massa tuffa kallingar så det ska bli ännu roligare (kan ju hoppas på det iaf) Nästa steg är att Linus får vara utan blöja på dagis så hoppas att det funkar där med. Känns som om vi tar det i lite omvänd ordning, men så länge det funkar är det bra.

 

Min nakenfis sover så gott


Mys

Idag är Daniel iväg på en svensexa som är lagd efter bröllopet för att pina brudgummen något ;) Så idag har jag och Linus myst hela dan. Vi har busat, myst i soffan med film. och sen gick vi för att handla mat och lördagsgodis. Linus har varit jätte duktig idag, han har gått utan blöja HELA dan och även sovit middag utan. Så nu hoppas jag att det fortsätter såhär. Jag tänkte testa i natt med att låta honom sovan utan blöja. Jag har fått lakan av mamma som suger upp kisset om det skulle hända en olycka. Men det hoppas vi inte på. Så håll alla tummar och tår att det går bra i natt! Linus har precis krupit ner i sin säng och jag myser här i soffan under min favo filt med tända ljus överallt, ni som känner mig vet vad som menas med tända ljus för min del... Sen har jag en chips skål brevid mig och gott att dricka. Mys till max i dag.

 


FASIKEN!!

Har gått igenom alla mina Pellisar där dom står så fint i mina fönster. Blommar så fint fortfarande. Har klippt bort överblommade blommor och stöttat upp dom som behöver det. Vattnat och fixat med dom alla. Men när jag skulle stötta upp en nykomling i köket så var den jätte klibbig runt stammen och när jag kollade närmre så såg jag till min stora fasa att den hade fått VITAFLYGARE! Detta är en ohyra som inte är det lättaste att få bukt på så nu är den avsköljd och alla blad som hade dessa äckliga djur på sig ligger nu i papperskorgen. Kollade på dom som stod runt omkring men det var bara denna som fått det, än så länge. Hoppas verkligen att jag får bukt med detta. Usch vad det kryper över hela mig nu..

 


Inte redan!

Nu är äntligen denna arbetsdag slut. Har varit så otroligt trött på jobbet idag med. Jätte skönt att Anki ska jobba denna helgen för mig. Dock jobbar jag nästa för henne. Vet inte riktigt vad det har varit med mig idag. Först skulle jag ta lite saft och plockar ut förpackningen ur kylen (på jobbet) häller upp i glaset och är påväg att ställa förpackningen på diskbänken och glaset i kylen! Mia bara skakade på huvudet och frågade hur det stod till =S

Sen pratade jag med Sofia när jag bar på två rullar vaxduk och skulle säga något om bröst förminskning hos läkare men det blev visa brösten hos en optiker. Ja det lät bra roligt när jag sa det, var nära på att ligga dubbelvikt på golvet av skratt.  Annars idag har jag hjälpt till att sätta upp visningar på julslingorna. Ja jag skrev rätt JULSLINGORNA!! Det är bara 1okt och sånt ska redan upp, helt sjukt är det. Snart behöver man inte plocka bort det utan det finns året runt. Känns som om det bara blir tidigare och tidigare för varje år. Det kommer komma lite julsaker mer och mer på jobbet nu och snart kommer det även lucia, tomtenisse och stjärngossedräkter också.

 


RSS 2.0