Massa bebis bilder

Jag har även hittat massa bebis bilder på Linus. Måste ju lägga upp några av dom också, känns som det är en evighet sen han var så liten =)



                                     
Dagen innan Linus tittade ut      

En helt färsk Linus
                       
 
Första kläderna på sig                                      Nanar gott på BB

 
Ett gott leende                                 Mys på magen


Linus med en ny Giggy


Lite nu och då

Jag hittade lite gamla bilder på hur vårat hus såg ut när vi såg det på nätet dvs innan vi köpte det och bestämde mig för att ta lite bilder på hur vi har det nu och hur det såg ut då. Ni får ursäkta om det är lite stökigt på vissa bilder ;)

  
                                              Köket då

  
                                            Köket nu
   
                 Matplats då                                                       Matplats nu

  
                          Sovrum då                                             Lekrum nu

  
                         Sovrum då                                                    Vardagsrum nu

  
           Sovrum då                                     Myshörna i vardagsrum nu

  
     Mer av vardagsrum

  
       Badrum då                               Badrum nu

     
   Vardagsrum då                                             Sovrum x2 nu          1

  
       Sovrum 2
    
            Översikts bild                                                Hallen

 Snacka om total förändring! Helt sjukt att det har sett ut så.. Ska lägga upp lite bilder sen hur det ser ut på utsidan nu och då.

Då har det hänt igen

Oj vad tiden bara springer iväg, snart redan mars och det betyder att våren är påväg. Även om man inte kan tro det med all jäkla snö som ligger. Men nu har det regnat i två dagar så den håller på att försvinna. Ja då har det hänt igen att man varit dålig på att uppdatera.. Men med mycket sena jobb kvällar och ett monster till son så hinns det inte med. Just nu händer det inte så mycket här då vädret inte är så kul. Men vi har två roliga saker att se fram emot iallafall. Det första är att Carlsson och Maria ska gifta sig och det är hur kul som helst! Och sen det andra är att Daniels kusins son Oscar ska döpas. Så lite kul saker att räkna ner och planera till =)
Ja vad händer mer.. Jo mina pelargoner har börjat att växa till sig lite och jag har toppat dom den första gången så är det någon som vill ha skott så är det bara att säga till. Sen så har jag ju betalt de pelargoner jag beställde så snart kommer dom, i början av mars tror jag det var. Sen lyckades jag att lura (om man kan säga så..) pappa till sidan där jag beställt mina pelargoner så det slutade med att han beställde lite fuchsior =)
Annars nu i helgen blir det lugnt, tror att vi skull kolla på bil idag då Daniel ev har sålt sin (ja han byter igen..!)
Ha en trevlig helg alla ni som läser, skriv eller lämna gärna ett litet spår efter er. Alltid lika kul å läsa ; )

Kraam på er!

Oj så mycket snö!

Här kommer lite snöbilder både från i söndags morse när jag skulle till jobbet och från idag måndag då jag, Linus, Pappa och Mia var i pappas stuga i Askim.


                                     
                                              Liiiite snö utanför èntren

                                     
                                                       Utanför grinden..

                                     
                                                Vart är min rabatt? Liten snöhög bara...

                                      




                                     
                                               Mia har gjort sig en sittplats i snön

                                     
                                               Linus kryper fram för det är så mycket snö

                                     
                                          Pappa har snö upp till knäna

                           


Helgens bestyr

I helgen var det min jobb helg och man kan ju inte direkt säga att vi hade mycket kunder i lördags, förstår att ingen ville ge sig ut i det vädret. Hade jag fått välja så hade jag stannat hemma jag med men nu kan man inte alltid få som man vill. Vi bygger ju om i butiken och vi hade fått lite uppgifter att göra i helgen och det var bla att fixa bland fynd hörnan. Där hittade vi något som INTE skulle vara där... Dvs en pipa. La en lapp på bordet med denna pipa till chefen, ska bli kul å höra vad han säger om de.

                                               

Sen i lördags efter jobbet hämtade Linus och Daniel mig och vi åkte och handlade saker för att göra hemmagjorda pizzor. Linus fick göra sin egna han med. Det roliga var att han proppade allt i mitten så Daniel fick spri ut det lite

                                      

                                      
                                               Linus pizza gräddas

En hostig natt

Ja igår vart det inte så mycket att göra, Linus var allmänt grinig och trött. Det vi gjorde var att gå till apoteket och hämta den ögonsalva han har fått. Sedan handlade vi mat som blev "toffa" (voffla men på Linus vis) med grädde. När vi kome hem så bråkade jag med Linus om första ögonkräms dosen och det var inte det lättaste. Den var så trögflytande att jag trodde jag inte  skulle kunna få in något i ögonen utan att peta honom med tuben först =(
Sen så somnade han gott i våran säng och sov nog i nästan två timmar där. Sen kröp han upp och la sig på mitt bröst precis så han låg när han var bebis men nu är han MYCKET större. Var så mysigt så..  När det sen var läggdags efter  "toffa" ätandet så var det bara att bråka med salvan igen, denna gången hjälpte Daniel mig. Daniel höll ocj jag försökte få in lite salva i ögonen, inte ens när vi var två gick det bra, det slutade med att vi mutade med glas.... =0) 

Oj som det blev

Linus ögon inflammation vill inte ge med sig så idag blir det till att gå till apoteket och hämta ut den salva läkaren skrev ut. Jag vet inte hur många gånger jag tvättade bort gul gegga från hans ögon igår. Men som jag kom på idag han var så frisk igår att han kunde stänga av frysen!! Jag trodde igår att lampan hade gått sönder i frysen och sa det till Daniel. Vi tänkte inte mer på det. Så i morse när jag skulle göra en välling till Linus upptäckte jag att det var blött runt hela frysen, fick gå därifrån då Linus gick in i saker då han inte fick upp ögonen så igen kletade var dom. Sen när jag tvättat hans ögon var det bara att ringa Daniel och berätta den tråkiga/goda nyheten att vi måste köpa ny frys för den gått sönder,vi vill ju ha ny men inte köpt någon då den funkar. Så nu var det ett perfekt tillfälle. Jag frågade Daniel hur jag skulle göra och han sa att jag skulle kolla efter en on/off knapp och då såg jag att frysen bara var avstängd! Så halv åtta i morse så frostade jag av frysen ofrivilligt! Mutter, mutter, morr, morr!!



                                     
                                                    Stackars min lille plutt...

Dagisprat och återbesök på sjukan

I måndags när jag skulle hämta Linus så var det en fröken där jag ej träffat innan och hon sa att Linus fröken ville prata med mig, Linus låg fortfarande och sov. Hans fröken kom och berättade att han troligtvis har åkt på en ögon inflammation och mycket riktigt det har han. Sen sa hon allvarligt att hon ville prata med mig och  vi gick in i ett annat rum och pratade. Först när hon började prata så trodde jag att dom skulle klaga på att jag byter tider på Linus schema "ofta" men så var inte fallet, sen trodde jag att vi skulle bli utsparkade från dagis men så var det helelr inte. Det som var är att dom känner att dom inte hinner med Linus och att han behöver mycket tillsyn då han är så snabb och hittar på saker hela tiden, han får inte den tid han behöver. Så dom undrade om dom kunde söka om att få "viktning" (tror det hette så) på Linus. Dvs att han kommer att gå som två barn så får dom in färre barn på hans avdelning och då kan dom ägna sig mer åt honom. Hon fattade inte heller hur vi orkade där hemma och ha ett sånt högt tempo helatiden och ständigt behöva kolla Linus, jag sa det att det är våran vardag. Så nu ska dom ansöka om detta via rektorn och det ska vara inne innan fredag och vi ska skriva på papper om det. Det är skönt att dom tar hänsyn till sånt här och faktiskt tar tag i det, vi tycker bara att det är bra att dom kan ha mer koll på honom eftersom han hittar på så mycket och är så energisk hela tiden. Så det kommer att lösa sig jätte bra tycker vi.

Sen så var vi på återbesök på sjukhuset hos neuvrologerna för att få svar på hur det hade gått på mr röntgen. på bilderna kunde dom se att det fanns lite vätska kvar i cystan men att det hade gått tillbaka precis så som dom ville. Så nu får det sköta sig själv och bli bra  med tiden. Linus är inte mer skör än andra barn och han har inte större risk att råka ut för detta igen så det är jätte skönt att få veta det. Sen ska dom göra ett utväcklingstest på honom för att se om han har kommit efter i utväcklingen med något pga det som hänt. Det behöver inte visa något och sen så kan det vara bra att ha det då han kan få men i framtiden så kan dom gå tillbaka och kolla på testet då, det ska även göras ett längre fram. Så nu väntar vi bara på svar om dom ska göra något åt cystorna elle om dom ska vara kvar där dom är. Sen frågade jag även om det var fallet som utlöste blödningen eller om det var blödningen som utlöste fallet och DET VAR FALLET SOM UTLÖSTE BLÖDNINGEN!! och det var så skönt att höra det. Så nu blir det en ny mr röntgen om ca 1,2- 2år för att se att allt har gått tillbaka som det ska.


Här händer inte så mycket

Ja nu var det ett tag sen igen jag skrev, känns som om jag inte riktigt hinner det när jag kommer hem så sent på kvällarna. Ska försöka kortfattat skriva vad som har varit och hänt här. Linus och Daniel var ju i Uppsala över en helg och jag var hemma själv och jobbade. Träffade såklart Mia. Sen har jag å Mia fixat med bröllops albumet som kommer bli super fint efter allt vi satt in i det. Sen är det jobb jobb å åter jobb. Vi bygger om butiken så i mellanåt ser det ut som hej komå hjälp mig, kunderna hittar inte jag hittar inte sakerna men sen när det är klart så blir det bra. Jag har beställt fyra nya pelargoner som kommer nu i början av mars. Det vart två gula en som luktar banan på kvällen och två andra. Kanske slänger in några bilder på dom sen. I lördags var Aina och Angelika här på middag då Lars-Göran hade pokerkväll hemma. Vi åt tacos som var dunder gott. På söndagen var vi på kalas hemma hos Robbans mamma för både hon och Robban har fyllt år. Gjorde min första tulpanbukett för i år och den vart jätte fin, glömde dock att ta kort på den. innehållet var iallafall två buntar vita tulpaner, videkvistar och en protea sort som var lila sprejad (kvar sen bröllopet). Ja det var nog kortfattat vad som har hänt här det senaste.


                            Tror det var dessa pelargonerna jag beställde...

                                                 
                                              Denna ska lukta banan på kvällen

                                                 

                                                          

                                                 

Det färdiga resultatet

Vi fixade å trixade med nallen som skulle fyllas med blommor. Först trodde vi att vi hade köpt på tok för mycket blommor men snart visade det sig att det kunde vara för lite. Men efter lite fix å trix så löste det sig jätte bra. Närvi hade börjat sätta dit nejlikor som skulle vara händer så såg det jätte konstigt ut det var en nalle med jätte händer, men det löste sig det med och resultatet blev jätte bra. När den var klar så skrev jag det kort som skulle sitta i och vi satte även fast en lila rosett som blev grädden på moset, jätte fint vart det.
Dikten jag hittade tycker jag var perfekt för den passade så jätte bra till det som hade hänt.




                                                   Dikten löd såhär
                                  An angel, in the book of life, wrote down
                                                 your babys birth.
                                  And whispered when he closed the book:
                                                Too beautiful for earth...


                                             


Hoppas alla överlever

Ja då har jag fixat med mina pelargoner som så många vet är mina älsklingar =) Dom har stått ute i garaget i vinter och sett allmänt hopplösa ut. Så idag har jag klippt ner dom för att få dom så buskiga som möjligt i sommar. Så nu blir det till att hoppas på att så många som möjligt har överlevt i garaget. Dom ser inte mycket ut till världen just nu. Vissa har fått lite gröna stänglar men som sagt vi får se hur det går med dom. Jag brukar annars över vintra dom inne men dom är liiiite för många för att kunna stå inne så jag testade garaget, men mot min fasa upptäckte jag att det var jätte kallt där ute. Så nu är mina köksfönster över belamrade av halv tråkiga torra pinnar. Har just nu 14st pelargoner så det återstår att se hur många det blir som får flytta ut i sommar. Förresten.. 15 är det då jag har en ny oxå =) Oj glömde räkna två till... 



                                 
                                    Ser inte mycket ut nu.. Men sen så!

                                 
                                           Några till...

                                 
                                     Nedklippning på g

                                 
                                           Måste vattnas efter garagevistelsen

                                 
                                       Fullt i köksfönstret

                                 
                                          Några här oxå

Nä nu ska jag surfa runt på nätet efter fler roliga pelargon sorter =)

Först dit sen hit

Idag började dagen tidigt, Mia var här och hämtade mig och Linus vid halv sex för att vi sedan skulle åka till partihallarna för att köpa snittblommor och en oasisfigur för begravningen på fredag. Det var så jäklans mycket snö på vägarna så vi fick köra i 70 på motorvägen. Då förstår man hur mycket snö och halt det var. När vi kom in på hallarna strax efter sex så fanns det hur mycket blommor som helst, tillskillnad från vad det fanns när vi var där vid samma tidpunkt samma vecka bröllopet var. Först gick vi bara runt runt för att kolla in allt som fanns. Sedan bestämde vi oss för vad vi skulle ha. Hittade jätte fina lime-creme färgade rosor, vita ranunklar och creme färgade nejlikor vart det. Sedan gick vi till ett annat ställe och köpte en oasis nalle som jag ska sätta blommorna i. Hittade även lite pyssel till mitt bröllops album. Direkt efter hallarna fick vi åka till östra där Linus skulle sövas för att göra en mr röntgen. Han var så duktig när dom skulle sätta emla salvan, han sträckte snällt fram armarna så dom fick sätta dit salvan. Sen träffade man som vanligt stolpar till sköterskor som ska behandla en som 10 bara för att man är "ung" förälder. Fattar inte varför man ska bli daltad med bara för att man är ung.. Vid halv tio sövde dom Linus så det var bara för oss att vänta på att det skulle bli klart. Under tiden hann vi att åka till Daniels jobb och lämna blommorna i bilen och sedan äta frukost. Efter en stund ringer dom från uppvaket att Linus är där och vi går dit, åter igen blev vi daltade med. Linus ville inte vakna så när han var halv vaken mutade vi honom med glass och fick sedan åka ner till avdelningen igen.

                                    

Här fick vi vara en timma efter att han vaknat för att  sedan få åka hem igen. Efter att Mia kört oss hem (tack för idag gumman!) så åkte hon till jobbet. Tycker synd om henne som fick jobba idag efter en sådan tidig morgon. Linus har varit lite hänig efter sjukhuset idag och sov oroligt, så jag fick sitta och buffa honom på rumpan för att han skulle sova. När han väl vaknar upp så kräks han, misstänker att detta är efter narkosen idag. För nu på kvällen har han varit slö men full fart iaf. Så nu är det bara till att vänta på svaren

RSS 2.0