Sista arbetsdagen

Idag så började jag sju som jag gjort onsdag och torsdag. Det som kändes lite konstigt var att jag var där först och kunde INTE gå in då jag lämnat in min nyckel då jag går på semester. Så fick sitta ute i det fina vädret och prata med lastbils chaffisen. Idag gick det jätte bra att packa upp men den sista pallen var en monster pall med bara massa hygien prylar. Sen vid morgon mötet sa Jonas att han hade en speciell uppgift för mig innan semestern och det var att packa om en halv pall med golv och förflytta en annan. Tack för den! 
Efter jobbet begav jag mig till Frölundatorg för att inhandla lite saker på apoteket. Sedan efter det åkte jag till Bifrost där jag mötte upp Daniel för vi skulle hjälpa Anki och köpa spis och instalera den. När vi hjälpt Anki så åkte vi hem till Aina mfl. Där så badade Linus och busade en massa. Det kom förbi två tjejer som hade hittat en hund och dom frågade om vi visste vems det var och vi kände inte igen den. En snäl liten dam var det. Det var en blandning mellan Råtta/schefer/boxer. Jag ringde till polisen för att kolla om någon anmält hunden försvunnen. Och vi fick ett nr till en tjej och jag ringde henne. Det visade sig att det är min gamla skolkompis från högstadiet. Hon var jätte glad över att vi ringt polisen. Så idag har Rottentotten haft en tjej hemma på date =)
Fick några bilder på dom.

 
Rottentotten och Troja                                          Dom busade massa

                          
             Lars-Göran fick säga till Ross då han var påstridig hela tiden

En dag innan!!

Vilken jäkla tur man kan ha! Många av mina älskade pellisar kommer med knopp och det är flera som jag aldrig har sett blomma då det är första året jag har dom, den jag har väntat och väntat på en av mina favisar har IDAG slått ut med sina FÖRSTA blommor! Åh vad glad jag blev. Var så orolig att den skulle slå ut när vi inte var hemma och att jag skulle missa blommorna. Så en dag innan vi åker så slår den ut med sina vackra gula blommor. Det jag har väntat länge på är att den skall lukta skumbanan på kvällen. Första gången jag doftade på den så luktade den bara dill, men senare på kvällen så luktade den verkligen SKUMBANAN! Att en blomma kan lukta det, det är helt otroligt. Men så gott den luktade.

               

Dunder fin bild!

Vi har precis köpt ny kamera och Daniel skall ju som vanligt kolla allt och leka med den. Han hittade massa roliga funktioner som man kan göra. Han tog en jätte fin bild av mig och Mia. Det ser precis ut som en gamaldags bild, jätte fin blev den verkligen

          

Semester nästa!

Denna vecka har haft helt underbart väder hittills, har ju varit ledig måndag, tisdag och onsdag. Har haft fullt upp varje dag. I tisdags spänderade jag dagen ute hela dan. Först kom Mia hit och vi solade och gottade oss i värmen. Sedan spelade vi lite yatzy. Fram mot kvällen bestämde vi oss för att åka och äta glass för att sedan åka ut till pappa i stugan och bada.

  
                                          Glass i stoooor lass

Bara det att när vi kom fram så började det att regna så det vart kaffe i pappas stuga. Jag och Mia fick för oss att vi ska koka saft och plockade svarta vinbär. Vi får la se hur det går med detta.. När jag hade tröttnat på att plocka tvingade jag Mia att sluta och vi begav oss ner till havet för att bada.

               

När man doppade tåna så höll dom på att frysa sönder kändes det som. Men när vi väl var i så var det riktigt gott. Linus badade han med men tyckte det var läskigt att stå på botten så han satt som en apa runt halsen på oss.

                              
                                     Linus är klar för ett dopp

 

Efter badet åkte vi hem till Aina mfl och åt grillat. Linus skulle även sova hos dom eftersom jag ska jobba morgon ons, tors och fredag. Linus åt grilald majskolv med farfar och kusinen Jonathan, mumma vad gott det var.

                              

I onsdags efter jobbet så hämtade jag Linus hos Aina och sen begav vi oss in till stan för att träffa Linda. Vi tog en fika och satt och pratade om allt mella himmel och jord, efter fikan var vi ju bara tvungna att spana lite i affärer.
Det är så synd att vi ses så sällan nu. Men det är ju inte konstigt, Linda jobbar heltid ute i Tagene och jag jobbar nästan heltid jag med så det finns inte så mycket tid kvar att ses. Men vi ska försöka bli bättre på detta.
Nu har jag bara fyra timmar i morgon fredag att jobba sen har jag semester i två veckor. Det ska bli så gott att vara ledig. Första veckan har vi ju planerad men andra har jag inga planer alls.

Så semester nästa!! =)

Härlig söndag

Idag har vi inte gjort så mycket, vi var en sväng i Ullared men hittade inget speciellt där. När vi åkte hem vart det JÄTTE LÄNGA köer som bara dök upp från ingenstans, sen försvann köerna och efter några minuter var det låååånga köer igen. Vi kan inte fatta vart dom kom ifrån. Dom kom och dom försvann. Vi körde av i Kungsbacka så vi slapp dom. I bilen pratade jag och Daniel om hur fort tiden har gått. Linus blir trots allt TRE år om 11dagar. Helt sjukt var fort det går. Det var inte länge sen jag fick upp den lilla bebisen på magen efter förlossningen och nu har jag en liten upptäckande kille i full språng hela tiden. Men tänk vad mycket man har fått uppleva efter att man blev förälder. Det första leendet, vända från mage till rygg, sitta själv, första smakisen, ställa sig själv, krypa, gå dom första stegen. Ja jag kan rabbla hur många underbara minnen som helst. Det är sånt som värmer en om hjärtat när livet är tufft. Men sen har det funnits motgångar, tänker bara på olyckan som hände. Om en månad är det ETT ÅR sen det hände. Tiden går sjukt snabbt. Tänk när han låg där på sjukhuset med alla sladdar och slangar till sig. Man kunde knappt röra honom för han blev så smal och hade ont. Och se på honom idag, han kommer på och lär sig nya saker hela tiden. Och munnen går i ett på honom. Och något som jag tycker är super gulligt med honom det är att han är så artig, han tackar för allt. Han hälsar snällt och det senaste han börjat med är att säga till folk "tjevlig heg" super sött är det när han säger det.

             
                En helt nykommen liten Linus

             
                     Kan vända sig till mage

             
                      Min busunge idag =)

Naturhistoriska

Idag så hade jag och Mia planerat att åka ut till Askim för att bada och sola, men det kunde vi ju glömma eftersom regnet stog som spön i backen. Blev lite halv depp när jag såg de. Men vi bestämde oss för att åka till Naturhistoriska istället med Linus. Vi packade ner badkläder i fall om att det blev fint väder. Och mycket riktigt precis när jag skulle bege mig till bussen så tittar solen fram. När vi väl var framme på naturhistoriska så tyckte Linus inte det var jätte kul. Vi började med att dra ut lådorna med fjärilar och det var bara sura miner från honom. Men sen kom han på att han kunde göra samma sak och då vart det roligare. Sen efter det sprang han som en tok och kollade på alla djuren. Mia tog massa bilder med sin kamera och på dom flesta står han pekandes med öppen mun. Han tyckte det var lite konstigt med dom siamesiska tvillingarna som är i en burk. Han sa till mig "läskit mamma" sedan visade han hur dom gjorde, dom blundar och han knep ihop ögonen allt han kunde. Något han gillade mycket var den enorma elefanten. 

                      


                     
                    
                      

                       


Efter museet åkte vi och käkade, efter det så åkte vi ut till Askim där jag försökte få tag i pappa då han har ett parkeringskort, men vi fick inte tag på honom så vi fick åka igen. Fanns inte en enda ledig betal parkering kvar. Vi bestämde oss för att besöka Plantagen Fässberg där vi båda har jobbat. Vi hade ju hört att det var REA! Men vi konstaterade snabbt att det var REA på sånt som vi inte var intresserade av =( Efter lite tjöt med Erik mfl så åkte vi hem till oss och pysslade lite med bilderna från bröllopet, håller på med att album. Sedan satt vi på utsidan och jag vart platina blond :0
Bilderna jag kommer lägga upp har jag snott från Mia då jag inte tog några idag.

                       

Bara en lååång dag kvar

Idag har det inte varit något speciellt på jobbet. Det bästa med dagen var det sms jag fick om att Mia och Jocke hade kommit hem =D
Sen pratade jag lite med pappa om att jag och Linus ev kommer ut till honom i helgen om det är fint väder och badar. Sen har jag på pappas begäran lagt till Maddes nya blogg som en länk på min sida så nu finns den där =)
http://thiiimadde.blogg.se/ här kommer den oxå.
Nä nu ska jag farma lite och sen blir det sängen. Är tröttare än tröttast idag.
Kraam

Onsdag hela dan

Idag har det inte hänt något speciellt. Det har bara varit en tråkig onsdag på jobbet. Det enda som hände på jobbet var att vi fick reda på att en kolega skall sluta. Sen så kikade jag lite på det nya schemat och det var kul att se att jag å Mia stänger ihop dom flesta dagarna som jag jobbar sent =)
När jag väl kom hem så sov Linus så jag satte mig och åt och som vanligt vaknade han. Nu är klockan tio och han är fortfarande vaken, men eftersom jag ska lägga mig snart kommer han att krypa till kojs han med.
En annan sak jag tänkt på det är det konstiga vädret som är just nu. Ena dagen pisse regnar det och andra dagen håller man på att avlida för att det är så varmt. Varannan dags väder kallar jag det för. Men kan det inte bara jämnas ut och bli behaglig värme hela tiden istället?!

 

                    


Djerba

Nu har Daniel äntligen bestämt sig för vad vi ska göra på våran semester i år. Vi har pratat om massa olika saker som man kan göra. Men nu ikväll när jag kom hem så bokade vi resan. Vi kommer att åka den 24/7 och vara borta en vecka. Resan bär av till Djerba som är en ö som ligger utanför Tunisien. Det ska bli spännande att åka hit. Alltid lika kul att komma till nya ställen. Och framförallt man kommer iväg och kan ladda batetrierna igen.


Pisseregn

Idag höll vi på att försova oss igen.. Även Daniel höll på att försova sig. Var hyffsat väder när jag steg upp och planerade kläder till både mig och Linus efter det. Idag ska ju Linus vara på ett sommar dagis för första gången, vi får hoppas att detta går bra men det gör det nog. Precis innan vi skulle gå så öppnade himlen sig och det bara öste ner. Helt sjukt vad det regnade. Så det var bara till att ta fram regnkläderna till Linus och regnskyddet till vagenen för att sedan bege oss till dagis. Det var inga problem alls att lämna honom där utan han bara vinkade hejdå sedan stack han iväg och hittade på något bus. Jag kom iväg ganska tidigt till jobbet idag så jag kunde gå in på coop och köpa lite lunch och jag var iaf 30min tidig på jobbet. Det har i stort sett inte hänt något speciellt på jobbet idag förutom att det har pisseregnat HELA dagen. Vid sex tiden ringer jag Daniel för att kolla hur det hade gått på det nya dagiset idag och det hade gått bra men dom hade sagt att dom förstod var det var Linus mamma hade menat med att han är aktiv. Ja han hade verkligen levt rövare där idag. Han hade bla lera från topp till tå när Daniel hätade honom. HAn hade låst in sig i en redskapsbod och vägrat öppna mm. Han har nu fått ett nytt smeknam även på detta dagis, det han fått nu är vesslan.

Nattning

Nu ganska så exakt har jag försökt lägga Linus i två timmar. och han vägrar totalt att sova, har verkligen försökt med ALLT! Inte nog med det så har han fått ett trevligt litet vredesutbrott IGEN vilket är det tredje för idag. Vet inte vad jag ska göra för att få honom till att somna, han har ju bestämt sig för att inte sova så det blir nog inte det lättaste. Nä nu ska jag ta upp fajten igen och få honom i säng, vi får se hur han ter sig denna gång.. Det kasnke bara blir lite gap och några luft svingar med armarna från hans del...


Vredes utbrott

Jag och mamma åkte in till stan idag för att kika lite i affärer och jag skulle köpa lite pärlor så jag kan fortsätta med min pärltavla. Dagen började jätte bra och Linus var på sitt goda humör. Han fick även bestämma att vi skulle äta hamburgare så det gjorde vi. Efter detta så tänkte jag att han skulle sova lite eftersom han redan tidigare sagt att han var trött. Men nu passade det inte herren att sova så han gjorde allt för att slippa. Efter ett tag tar jag nappen eftersom samma sak gälelr hemma sak man inte sova ska man inte ha napp. Bara det att efter det så brakade helvetet loss. Han vart så arg och han skrek och gapade. Skulle inte sitta eller ligga i vagnen utan stå. Jag försökte att tillrättavisa honom att man sitter eller ligger i vagnen. Han total vägrade lyssna på mig, jag försökte med nappen ja med allt som kunde tänkas hjälpa. Tillslut fick jag försöka ta på honom selen och det vart en hård kamp med det. Linus gapade och skrek om vart annat. Han nöp, slog, och bet mig, först rörde jag inte en min för att inte ge efter. Men efter en stunds slående på mig rann det över. Man orkar inte hur mycket som helst när man i stort sett har det på samma sätt varje dag. Det slutade med att jag och mamma kom ihop oss och jag lämnade Linus med mamma och gick mot tåget. Det som många inte vet om är det helvetet vi har här varje dag med Linus. Vi har nog byggt upp en fasad ut mot nära och kära och dom vet inte hela historien om hur jobbigt vi har det. MAn vill inte visa sig svag och som en dålig förälder. Det vi ofta får höra är att det BARA är en fas och att han testar oss. Men isf är denna fasen VÄLDIG lång.

Sådan far sådan son!

Måste bara lägga upp en störtskön bild på Linus när han sover. Det roliga är att Daniel sover exakt på samma sätt. Jätte kul att se, att dom kan vara så lika på sådana saker oxå.

                           

Bada bada

Idag lördag så har jag jobbat hela dagen. Är förvånad över hur många det var som handlade då det var så jätte fint väder. Pratadse med en som jobbar i en annan butik och hon sa att vi var de enda som hade så mycket att göra och det nästan var tomt i dom andra butikerna. Efter jobbet kom Daniel och Linus och hämtade mig. Vi åkte hem till Aina mfl för att inspektera deras pool som dom köpt. Linus ville så klart hoppa i och bada och det fick han. Eller bada är kanske inte det rätta ordet. Han satt mest i den båt som Aina hade köpt. Linus tyckte det var jätte kul att skvätta vatten på oss alla. Efter lite badande vart det lite god mat, grillat såklart =)
Efter maten vart det mer badande och Daniel fixade så att Rottentotten kunde bada han med. När vi kom hem så somnade Linus på direkten och vi satt ute och pratde på altanen. precis när vi ska lägga oss för att se en film så kan ni ju gissa vem som vaknade och vägrade att somna om....


 
 Kasta vatten är kul....................... Speciellt om det är på farmor =D

 
Daniel gör en ramp till Rottentotten         Men han fick gå i via en trappa istället

                              
                                         Farmor och Linus badar

Väntar, väntar och åter väntar

Åh vad tiden går långsamt när man väntar på något. Denna eviga väntan, men kan tro att det är värre för syrran med familj. Det vi/jag väntar på är bebisen som just nu är bosatt i syrrans mage. Vi får se när den behagar att komma ut. Hoppas att den kommer lagom till min semester =) Från första början när jag fick reda på det så har jag sagt att det blir en flicka så vi får se om magkänslan är rätt eller inte. Bebisen är beräknad att komma den 22 juli. Men om det blir så som med hennes andra två barn så kommer hon att gå över en vecka. juli är ingen rolig månad för oss i familjen längre.. Först så fyller jag i slutet av juni nära juli, sen har vi Ello (syrrans dotter) som fyller den 3/7 Volkan (syrrans son) 15/7 nya bebisen beräknad till 22/7 syrran 25/7 och Linus 29/7. Så juli blir en tung månad med mycket tårta och kakor ;) 


          
                                           Ello bello

  
                 Volkan                                    Syster yster

                            
                                           Linusen


Plattor

Har nu börjat lägga en pärlplatta med sex st plattor. Detta ska bli en liten gåva till Khim och Cicci. Är så dunder kul att lägga plattor, som dom sa i butiken har du väl börjat så blir du beroende. Hehe och det stämmer bra. Det som hindrar mig att lägga massa plattor är att pärlorna tar slut för mig och jag kan bara köpa dom på panduro.. Så det ska bli spännande att höra vad dom tycker om tavlan sen, blir lite anorlunda emot dom andra jag lagt men dunder fin kommer den att bli. Ska lägga in lite bilder så ni får se hur det går för mig och mitt pärlande


  
                                             Här pärlas det för fullt

Linus jobbar

I går tisdag fick Linus följa med mig till jobbet då vi hade kort om folk vid upp packet på morgonen. Trodde detta skulle sluta i kaos men det gick bättre än vad jag trodde faktiskt. Det var ju jätte kul att kolla på när Jonas körde trucken och det var ännu roligare när han fick åka på pallarna jag drog in. Det bästa var nog när han fick åka i en gigantisk låda. Strax efter åtta stenslocknade Linus i vagnen och han rörde inte en fena förens vid tio när vi hade öppnat. Då kikade han bara upp på mig men han somnade snabbt om igen och sov till strax efter elva. Efter att vi jobbat bar det av hem till Lindom och hälsa på dagiset där Linus skall vara i nästa vecka då hans stänger för semester. Fanns massa nytt att leka med och kolla på så detta kommer nog att gå jätte bra. Sedan på em kom Mia och Jocke hit och fikade med oss innan Mia skulle iväg och jobba. Spontant och mysigt är sånt.


   
Linus åker låda                                         Det är tröttsamt att jobba


Lotta på Liseberg

I måndags efter jobbet kom Mia och hämtade mig och Angelika för vi skulle till Liseberg. Här skulle vi kolla på Lotta med Aina, Tina, Annika, Anna och lille söte Oskar. När vi väl kom fram så fick vi knö oss fram till våra sittplatser. Det vart många sura miner och ord när vi skulle fram. Väl på våra platser så började det precis. Det vart passa tjatter och mys med Oskar. Han var så söt i sina hörselskydd och fick så goas kinder av dessa. Jag var ETT nummer ifrån att vinna en resa till Mauritius! Anna och Tina vann både på lotten och på hjulen. Aina och Annika var inte sämre dom. Vi hade en mysig kväll. Får sno bilder från Anna och Mia då jag inte tog några själv.

 
Jag med min nya sjal                           Skratt och bus med Oskar


Oskar skulle spela han med

 
Fina Mia och Oskar                                             Vi och Oskar

Får ju inte glömma

När vi hade kräftskiva förra året fick jag en underbart fin Hibiskus av Mia. Men när vi åkte in på sjukan med Linus så fick inte den den bästa skötseln, den blev totalt misshandlad om man ska säga så. Den såg inte mycket ut i våras så jag klippte ner den och Mia höll på att dö när hon såg hur tanig den nu var. Men nu efter nedklippningen och MYCKET kärlek kan jag stolt visa upp det två knoppar som är på gång!

                         
                                    Dom är inte stora men dom finns där!

Vackra pellisar

Nu har mina pellisar börjat att blomma som tusan den ena blomman avlöser den andra och det är en fröjd att gå en pellis runda varje dag. Idag så upptäckte jag även att det kommer blommor på min gula pellis som skall lukta banan kan ju säga det att jag väntar och väntar på att få dofta på denna.
Så här kommer en liten bild uppdatering av pellisarna


 
Glömde ju nästan av mina två nykomlingar oxå

 
                           Min rosa finger pellis blommar så fint

 
Min ljusgula pellis                                         Dragons breth

 
Kommer ej ihåg namnet på denna              Brokbladiga dr westerlund sätter knopp nu

 
muskot doftande pellisen blommar bäst        En vild pellis från australien

 
Min svart/lila P.soides har precis fått flytta ut och blommar nu fint

                   


Pool

Grannarna har skaffat pool och Linus tycker det är jätte kul att kika på när barnen är där och badar, han ser så ledsen ut när han står där eftersom den bara står ca 15cm från staketet mellan tomterna och den är ju på tok för djup för honom att bada i. Så nu i veckan kom jag på en jätte bra ide eftersom jag inte fått tag på någon bra pool till Linus så fick jag ta vad jag hade och Linus var dunder nöjd med den och plaskade och lekte som tusan.

 
                 Som sagt... Man tager vad man haver =)

Linus busar i och på Ockes bil

Mia och Jocke var här och hälsade på när jag fyllde år och när dom skulle åka gick jag och Linus med ut till Jockes bil. Linus bara älskar den bilen, han verkligen skiner upp när han får sitta i den och det bästa denna gång var att han fick "köra" den.

 

 


              Lite läskigt att sitta uppe på taket

En härlig kväll vid havet

På midsommardagen kom Daniel och Linus och hämtade mig efter jobbet. Vi skulle bara svänga förbi pappa ute i stugan för att lämna ett parkerings kort och voltaren gel. Hmm undra varför pappa skulle ha det.... Efter att vi varit där skulle vi kolla en ny väg att åka hem men det slutade med att vi hamnade ute vid Smithska udden och promenerade på berget vi havet. Linus tyckte det var jätte kul att få springa upp och ner och kolla på de båtar som åkte in i hamnen. Passade naturligvis på att ta en massa bilder.

              

                 

 
                                                       

Midsommarafton

Midsommarafton ska vi spendera ute i Askim hos pappa i stugan. Hit skulle även Khim, Cicci, syrran, Robban, Volkan och Ellobello följa med. Det som var lite tråkigt var att vi missade dansen men jag tror ändå inte Linus hade tyckt  det var kul. Det kommer ju fler tillfällen. Efteråt skulle vi grilla och äta mat nere hos pappa i stugan. Vi satte ihop tre bord till ett stort så vi alla skulle kunna få plats och äta ihop. Något som var kul det var att Magnus var här och turistade =) Dom har ju flyttat till Malaysia så nu var han turist här. Vi hade jätte tur med vädret och det var hyffsat varmt och gott. Efter maten vart det jordgubbar i massor med glass till. Efter det så drog sig syrran mfl sig hem det hade varit en lång dag för syrran, är impad över att hon orkade med hela dagen, med en stor mage =)
Mot kvällen flyttade vi in på pappas altan där det var inglasat och något varmare och myggfritt. Här var vi i någon timma innan vi förflyttade oss upp till dansbanan. Första dansen fick jag med papap =) Fick faktiskt dansat hela TRE steg med Daniel =P Linus höll sig vaken hela kvällen och stendäckade först i bilen påväg hem


 
                                             Massa god mat
 

 
Linus gungade på vårat "bord"                 Busa med "Pim" är kul (Khim)

 
Pappa och Daniel pratar allvar...              Uppe på festplatsen

 
Jag och min prins på dansgolvet        Linus hade en jobbig kväll... (sååå trött)

RSS 2.0