Jobb, jobb, jobb

Då var det måndag igen och den har bestått av jobb som dom sista fem dagarna, men i morgon är sista dan innan en dags ledighet. Igår så efter jobbet var jag och Mia på Ikea och köpte lite hyacinter och sen bar det av hemåt och Mia skulle få två pappstjärnor av mig, dock hittade jag bara en och skämdes som tusan eftersom jag lovat henne två. Så direkt efter att hon åkt så bar det av upp på vinden och leta och efter två minuter hittade jag den andra. Puh vad gott att jag hittade den :D Efter det så lagade jag mat det blev falukorv och mos, enkelt men väldigt gott. Under tiden så fixade jag min ljusbricka så den vart lite advents fin. Massa bling bling och fint. Ska ta kort på den och lägga upp. Usch vad dålig jag har varit med bilder det sista, men ska skärpa mig och ta tag i det när jag har mer tid. Antagligen på tisdag, då jag är ledig. Men har som vanligt hela dagen planerad men det ska jag nog få klämt in under dagen eller kvällen. Nä nu blir det lite mer soffmys innan sängen kallar. Kraam


                  

Hoppsan

Jaha då har man lyckats med detta igen.. Att inte blogga på några dagar, men jag får faktiskt skylla på att jag jobbat. Vi har jätte mycket att göra på jobbet nu och jag är dunder trött på kvällarna när jag kommer hem. Nu har jag bara tre dagar kvar att jobba av mina sex dagar så hälften är gjort.Sen är jag ledig en dag och jobbar två. Sen nästa helg så ska jag på lördagen till Mia på pysselkväll och sen stannarjag över natten. Ska bli så mysigt att tillbringa en dag hos Mia och Jocke. Jag ser framförallt fram emot att få se hur dom fått i ordning i huset. Nu sitter jag och funderar på om jag ska fixa min lite annorlunda advents stake eller om jag ska göra det i morgon. Sitter så gott i soffan och myser.

Besök

Idag har jag haft besök här hemma, det var syrran med dottern Cornelia, Mikaela med Mira och Nenna med vovve. Detta var jätte mysigt. Vi fikade och pratade med massa. För min del vart det massa bebis mys. Cornelia var på sitt bästa humör idag, en liten go tjockis är det. Och Mira är så mysig hon med, jag fick även äran att ge Mira sin första traktor och hon gillade den verkligen. Så nu vet jag vad hon ska få i julklapp :D Mikaela skickade en bild på Mira md traktorn i högsta hugg. Det var en helt underbar dag med gott sällskap och detta måste vi göra om snart igen. Och nu hoppas jag att Mikaela bloggar och lägger upp bilder från idag eftersom jag inte lyckades ta några :o

Domen

Ja nu har jag fått min dom från läkaren efter att han dammsugit mitt öra och jag har knipit så hårt jag bara kan med ögonen för att det gjorde så jäklans ont! Jag har en kraftig örongångsinflammation och en mycket irriterad trumhinna. Så nu får jag absolut INTE få in vatten i örat och måste ta kortison i örat tre gånger om dagen. Ska till läkaren nästa vecka igen för att dammsuga igen :S Usch inget kul det där, speciellt när man redan tidigare är öm.


Läkaren

Efter att jag lämnat Linus på dagis så begav jag mig hem, först hade jag tänkt att krypa ner i sängen en liten stund och vila lite men det slutade med att jag började städa istället. Så nu är det fint här hemma igen. Känns så mycket bättre när det är städat och allt på sin plats, gillar inte när det ligger massa saker framme. Sen pratade jag med syster i över en timma om allt möjligt.  Nu väntar jag på att klockan ska gå så jag kan ta mig till läkaren för att dammsuga örat. Sen får vi se vad dom beslutar efter detta. Efter läkaren blir det att åka hem för vid 13 tiden kommer syster och även Mikaela hit på fika. Ska bli mysigt.

Snöig men mysig dag

Jag började dagen med att åka till läkaren med mitt kära öra, och dom frågade om jag hörde bra. Njae sa jag på det onda örat hör jag inget och på det andra lite dåligt. Och dom sa att det är efter alla öroninflammationer jag har haft och det vet jag ju redan. Sköterskan kunde inte se min trumhinna pågrundav all vätska som var där så hon var tvungen att tillkalla en läkare som fick kolla också. Han frågade om jag badat och jag berättade att vi varit i Thailand, så han kom fram till att jag ev har en hörselgångsinflammation så jag måste tillbaka i morgon och då ska dom "dammsuga" örat på mig för att kunna se bättre vad det är. Och om jag inte minns helt fel från när jag var liten så är inte detta det bekvämaste man kan göra, men men det är bara att bita ihop. Sen ska jag även prata med dom om man kan göra något åt mina öron eftersom jag har inflammation ca 3-4ggr om året inte så vanligt bland vuxna då det är en barnsjukdom. Efter Läkaren gick jag och handlade inför mitt och Mias pepparkaksbak. Hade ju lovat julstämmning idag så det blev lussekatter, glögg, julmust och skumtomtar inhandlat. Sen mötte jag upp Mia hemma och vi åt först lite lunch så vi skulle orka att baka. Mia hade med sig sina formaroch jag hade mina men det roliga var att vi hade inte samma av någon form. Det vart mycket kavlande och pressande mellan plåtarna i ugnen. Men vad goda dom blev. Vi fyllde en stor burk och två mindre så nu har vi ett litet tag. Efter baket började Mia att färga mitt hår och jag fick lite små panik när håret började bli rött :S Mia gjorde allt för att jag inte skulle gå i taket. Så vi får se hur detta slutar, får kolla igen i morgon när det är ljust ute och se vad jag tycker. Nä nu blir det mys i soffan, man måste ju ta vara på denna mörka tid så gott det går :)


       
      Här ska det bakas pepparkakor!              Första plåten snart full

        
                                   Massa goda pepparkakor

Äntligen

Så då har man jobbat färdigt sin arbetsvecka och har "helg" ledigt. Har inte tänkt på det så innan Mia sa det. Men eftersom jag jobbar helg så blir lediga dagar mitt i veckan min helg. Men som vanligt är hela veckan bokad. I morgon ska jag till läkaren med Linus, han har sen födsel haft som en bula i naveln och vi kollade upp det när han var bebis och dom sa att vi skulle bli kallade igen när han var runt tre år. Och nu är han fyllda tre år och lite till. Så vi får se om dom bestämmer sig för att den får vara kvar eller om dom ska ta bort den. Efter läkaren ska vi träffa Mia och baka pepparkakor här hemma, kommer inte ens ihåg sist jag bakade pepparkakor så det ska bli mysigt. Tänkte jag ska fylla sterion med massa julmysik så man får riktig julkänsla. åh vad mysigt det ska bli. Sen på onsdag så ska jag först städa i Askimoch sen ska jag träffa Mikaela och Mira ev syrran och Cornelia. Ska bli mysigt det med. Sen på torsdag jobbar jag 7-13 och sen klockan 15 ska vi till Bup men Linus får inte följa med då utan han kommer vara hos mamma. Sen på fredag är det heldag på jobbet och det kommer med stor sannorlikhet att vara massa att göra, dels har det varit löning och sen är det första advent på söndag. Lördag och söndag spenderar jag även dom på jobbet och kommer vara död på måndag efter denna helgen, men det är bara att bita ihop och jobba måndag och tisadg sen så är jag ledig en dag och jobbar två. Men ledig helgen åh vad jag längtar tills dess!
Nä nu ska jag krypa ner i kojan så jag orkar med morgon dagen hoppas Linus sover till 9 :)

Jobb hela dan

Gick utanför dörren för att åka till jobbet och upptäcker att det är massa snö ute, jätte mysigt men så kommer tanken på slask fram med det samma. Det var ganska mycket att göra från det att vi öppnade och höll i sig till strax efter 16 sen dog det ut. Det har varit hur mycket folk som helst, eller rättare sagt mer än vad jag hade trott att det skulle vara. Men nästa helg ska vi inte prata om då kommer det vara kaos och hur mycket som helst att göra, dels så är det löning och sen är det första advent och det är nog den värsta helgen man kan jobba. Har nog jobbat alla advent här och detta blir nog mitt tredje. Samtidigt som det är stressigt är det kul, massa och göra och man nästan tävlar med varandra i kassan. Och ska man gå ifrån kassan så har man en svans med kunder, kanske fyra fem stycken som har frågor. Så efter en lång arbetsdag som slutade en timme senare eftersom vi har förlängt det inför julen, men tråkigt nog kommer det att fortsätta hela 2011 också så sitter jag här i soffan och brasan brinner för fullt och jag har tänt massa ljus. Det är nog det bästa med vintern, man kan krypa upp i soffan och tända en brasa och en massa ljus. Mys kallas detta för. Har varit inne och kollat på Mias blogg och hon är såduktig och har gjort en granrisbock. Grymt tycker jag! Hon har varit ute och plockat material i skogen och fixsat en stomme själv, du är grym gumman! Så nu får man vara snäll och se om man kan beställa sig en fin granbock =)







Kolla vilken fin bock Mia har gjort! Lånade bilden från hennes blogg =)

Underbara fredag

Idag har jag städat i Askim och efter det skulle jag tagit mig till Vc men dom var fullbokade, första gången jag inte får komma dit samma dag som jag ringer! Så efter jag städat åkte jag mot Kållered och stötte på Angelika på bussen, det slutade med att hon följde med och lunchade med mig och Mia. Efter vi ätit vart det lite shopping, jag köpte vinteskor till Linus och en matta till vardagsrummet. Sen bar det av hemmåt. Jag och Mia började att fixa i vardagsrummet och efter ett litet tag vart vi klara, så fint det blev med en matta och att vi fick plockat bort lite saker. Så nu har jag tänt massa ljus och det är så mysigt. Hörde innan en dörr som gick igen och Daniel som pratade, antog att Linus var med honom i garaget men efter ett litet tag kommer Linus gående och Daniel kommer ut från dass. Såg först ut som Linus hade choklad runt hela munnen men när jag kom fram och skulle torka honom var det blod, jag frågade Daniel vad Linus gjorde i garaget. Men Daniel sa att han inte varit med honom där. Linus berätatde att han varit på toa och vi for som två skott in där och upptäcker att Daniels rakhyvel är blöt. Så det lilla monstret har stått och rakat sig!! Jäklans unge säger jag bara. Så nu sitter han här med en kylklamp mot läppen för att kyla den så att det slutar att blöda. Jäklans sket unge är det!!






Jäklans sket unge ser glad ut även om blodet rinner!

Nästan en vecka...

Flygresan hem gick bättre än väntat, gick snabbare hem enligt mig. Väl framme får vi nästan vänta 40min innan våra väskor kom, lagom glad var man då när man bara vill komma dörifrån och hem. Utanför stod Khim och väntade på oss och vi satte oss i bilen med kurs mot Göteborg. Usch vad lång denna bilresa var, trodde aldrig den skulle ta slut. Väl hemma låg det en hel hög med post så öppnade bara det viktigaste och sen hoppa jag i kojan, hann nog inte mer än att lägga huvudet på kudden innan jag somnade. Tur va väl det eftersom Linus vaknade strax innan 06 och ville ha smörgås och kolla på Shaun. Så det var bara att kliva upp och se glad ut. Vi gjorde inte så mycket under dagen och på em vart det fika hemma hos Aina. Hon hade tagit ut kompledigt så att hunden inte skulle vara hemma själv så länge, åh vad jag skratta när jag fick höra det. Vi blev även tillfrågade om vi kunde passa våran egna hund till dagen efter. Och det kunde vi ju. Efter kaffe och fika bar det av ner till pizzerian och hämta maten vi beställt och sen hem för att avnjuta detta. Så det vart soffläge igen. Helt underbar dag! Söndagen var i stort sett på samma nivå som lördagen och Linus var snäll och vaknade 06 och det var bara att gå upp och göra frukost. På kvällen kom syrranmed Ello och Cornelia, Pappa och Hasse kom dom med. Så det vart fika och massa rese prat. Jag gosade naturligtvis en massa med goa runda Cornelia. Linus var lycklig att Ello var här och var som en svans på henne, han gillar sin kusin. På måndagen hämtade Mia mig vid halv sju och vi åkte till jobbet för att jobba en timma och sen vara på möte i två timmar. Efter mötet hämtade mamma mig på jobbet och vi åkte till Ullared för att köpa vinter kläder till Linus. Tusan vad mycket folk det var, det var inte ens kul att gå där då. Men fick köpt det viktigaste och det var overall och vinterjacka och skor till Linus. Sen nu tisdag och onsdag har det varit jobb och dagarna bara susar förbi. Idag har jag även gjort ett blom och ljus fat som står på vardagsrumsbordet. Jätte fint blev det. Alla lyktor som står på brickan går i rostfritt och sen har jag grönmossa runt och tre hyacinter. Åh vad jag längtar till 1a advent nu :)
I morgon är det åter igen jobb och på fredag kommer Angelika att jobba för mig då jag ska få tummen ur att gå till läkaren med örat... Bättre sent än aldrig. Efter det ska jag till Askim och städa, här var det en månad sen sist jag var där. Efter detta ska jag träffa Mia och bara vara (tror jag) Jo hon ska ev färga håret på mig, vi får se om vi lyckas bättre dena gång. Nä nu ska jag krypa i kojan är sjukt trött, natti natt.

Då åker man hem

Jaha då har det gått lite över tre veckor om vi ska bli hämtade om 7h av en buss som tar oss till flygplatsen. Inget kul alls då man inte är trött och har packat färdigt. Det bästa är att Linus också är vaken så han somnar nog fort på planet i morgon så vi kan göra det samma. Plus att vi kommer åka hem till Göteborg redan i morgon, då Khim kör hem oss. Ska bli så gott att få sova i sin egna säng. Nä nu ropar sängen efter mig och nästa inlägg blir från hemma i soffan i Lindome

Ha det gott alla där hemma! Hörs snart igen. Saknar er massor!!

Inget kul alls

Kan ju inteD direkt säga att jag känner mig på topp idag. Först så har jag knappt sovit något i natt dels för att Linus tjatat att han vill ha ditten och datten och sen så har det värkt något så fruktansvärt i mitt vänster öra, blev riktigt glad igår när det började komma lite vätska och trycket släppte, var helt hundra på att det skulle värka hål. Helt sjukt att säga det men efter att det värkt hål så känns det helt underbart, ni som har haft öroninflammation och det värkt hål vet hur underbar den känslan är. Men jag sitter här och det har fortfarande inte värkt hål, så jag har inte varit jätte fräck idag kan jag säga. Vi for iväg till phukets Zoo men det var bara jobbigt att gå där. Tur var ju det eftersom vi har nog aldrig varit på ett sunkigare ställe än detta. Fy vad hemskt det var! Men men nu har vi varit där och en apa ropade nog på hjälp genom att ta tag i Daniels tröja när vi skulle gå och höll ett järngräpp om den. Efter zoot åkte vi till ett stort tempel som ligger i Wat Chalong. Oj vad vackert det var här! SYnd som sagt att jag inte känner mig tiptopp för annars hade vi stannat längre. Konstigt att när man kommer in på en sånhär plats så börjar man att viska, alla gör verkligen det. Man kollar vad enda steg man tar så man inte gör något fel. Förutom japanerna som ibland inte visar någon respekt alls utan ska spexa och ha sig när dom fotar. Men men vi alla är ju olika. Nu funderar jag på att klä på mig efter duschen och ta mig ner och prata med fritidsresor om vart jag vänder mig bäst när det gäller örat, det jobbiga är att jag börjar känna av det andra med :(


       
                    
          


           

Fiiin!

Tänkt jag skulle vänta och visa bild men kan ju inte vänta längre då jag redan lagt upp den på FB. Efter denna bilden så vet ni ju vad jag gjorde igår =)








Det fina resultatet!

Stackars liten

Inatt vaknade först Daniel av att Linus ropade efter mig och var ledsen. När han försökte att trösta honom märkte han att han var skållhet och han började hosta som en tok. Jag vaknade jag med av att Linus var ledsen och av hostan han får när det är kruppen som spökar. Jag skickade ut Linus och Daniel på balkongen för att kyla ska vara bra för hostan och vidjar luftrören, bara det att jag tänkte inte på att vi är i Thai och där blir det inte mycket kallare om natten. Jag blötte ner en handuk och la om Linus för att kyla ner honom och kom på det att vi har ju acn och sänkte den till strax under 18grader. Lyckades att få ner febern något och när jag tog tempen så visade den 39.8grader. Usch vad maktlös man känner sig när något sådant händer så plötsligt, visst det är inte livshotande men man är inte hemma i det trygga. Efter en stund kröp Daniel ner i sängen med Linus och dom båda somnade där. Jag vaknade nu vid elva och då sov dom så gott. Kan förstå att Daniel inte sovit det bästa i natt men vad gör man inte för sin kotte?! Nu har dom precis vaknat och Linus är i full gång med att fiska ankor, man märker inte för fem öre att han haft sån hög feber i natt utan bara att han hostar som en tok. Så jag ska nog försöka att undvika att bada med honom så gott det går idag men vi får se hur detta slutar..


Badat

Idag när vi vaknade var det strålande solsken så det var bara att äta frukost och sen på med badkläder. Litte läskigt med hur järv Linus har blivit, han är inte rädd det minsta när vi badar. Och hamna under vatten är bara kul. Idag fick han åka rutchkanan själv två ggr men vågar inte släppa honom helt då han inte har balansen och styrkan i kroppen än. Effter massa bad gick vi upp för att vila lite, efter ett tag kommer Linus upp men då ligger Daniel och sover. När vi var klara att bege oss ut för att äta tog vi oss en promenad till Karon och kikade runt där lite. Vi hade bestämt att vi skulle äta på Dinopark idag, lite kul För Linus med dinosarier bland buskar och bord när man äter. Men vi kom in där och personalen var inte direkt hjälpsamma och vi blev tillvisade ett bord där inne. Bara det att halva poängen med att äta där är att sitta ute, så vi bestämde oss för att gå. Vi knatade hem igen och gick till vårat favo ställe och åt. Linus kutar in som vanligt till de bord han anser är vårat. Jag möblerar om så vi kan sitta bra och personalen bara skrattar åt Linus. Dom gillar verkligen honom här. Det finns nog ingen yta som han INTE har varit på. Linus åt ganska så bra och det är ju gott det. Jo det första en kille sa till Linus var att han hade en present till honom sen. Dom är så snälla på detta stället. EFter att Linus ätit upp kom killen ut med presenten till Linus och det var ett leksaks fiskespö som man ska fiska upp tillhörande ankor med. Linus blev jätte glad och duktig som han är så sa han "Thank yo"




Bus i poolen är kul                              Min bus prins



Mina fina killar

Lördag

Vad fort dagarna ska gå nu då, antagligen bara för att vi ska snart åka hem. För ett litet tagsen så lunkade dagarna på i en härlig takt. Vi började dagen som vi brukar göra med att äta frukost, dock saknade jag min lök och annanas men det fick gå. Har fått smak på en sockerkaka dom serverar och jag tror att det är banan i den. Smakar så iallafall. Efter frukosten gick vi upp och bytte om till badkläder och gick ner till poolen, är ganska mulet idag också. Jag tog det första badpasset och det var INTE gott att bada, höll på att frysa ihjäl. Brrr kallt var det. Men vad gör man inte för kotten?! Sen så är jag just  nu ganska så frusen av mig då jag åkt på en förkylning och hostar som en tok. Idag är det som sagt lördag och vi har inte hittat på något speciellt än utan bara tagit det lugnt. Vi hade lite svårt att somna Linus vid middagsluren, men jag lyckades efter många om och men. Precis när han somnat och jag satt kvar lite extra så knackar det på dörren och det är städerskorna som står utanför, sa till dom att det inte behövdes städas idag och naturligtvis så vaknade Linus och sovkämpandet började igen. Vi ville att han skulle få sova så länge som möjligt idag då vi ska på helg/nattmarknad och shoppa lite. Mer har vi inte bestämt utan får se vad som hittas på.

Två dagar

Sitter här som vanligt på balkongen och skriver, klockan närmar sig tolv och vi har inte kommit på vad vi ska hitta på idag. Börjar bli förkyld så det känns som om jag inte har lust till något, sen gör det inte saken bättre då det är mulet och grått ute. Men det e la bara att ta sig i kragen och rycka upp sig. Vi har haft fint väder i två dagar och då har det solats och badats i massor. Måste ju bättra på brännan då man snart åker hem. I onsdags var vi och åt på en restaurang i Karon beach, har varit här en gång tidigare och ätit, god mat och jätte härlig personal är det. Ser dom tex att Linus inte äter så kommer dom och hjälper honom med att mata honom, och mutar honom med glass och klubba. Efter maten promenerade vi hem, detta är kanske en väg på 4km men det är härligt att lunka fram på kvällen och varva ner efter maten. Sen var det i säng och glutta på en film. På torsdagen efter frukost vart det bad i poolen och vi åkte vatten rutschkana och solade massor. Sen var det dags för Linus att sova middag och vi hamnade på balkongen, Daniel med datorn och jag med min bok. Efter att Linus vaknat och vi hade gjort i ordning oss begav vi oss till Patong för att kika i affärer och äta middag. Vi hamnade på ett jätte mysigt ställe som vi åt middag på och Linus åt som en häst här. Så bra han åt här har han inte ätit här nere under hela vistelsen. Sen begav vi oss till en liten marknad och Daniel fick köpt sig ett par shorts för nästan 46kr. Vi åkte tuk tuk hem och la oss och kollade på film. Under filmen så ringer Aina och det vart lite prat med henne, men eftersom det var så många som använde skype då så bestämde vi att vi skulle höras av dagen efter istället. Så nu sitter jag som sagt på balkongen och vet inte riktigt vad vi ska göra så dörför tog jag tillfället att blogga lite. Jo har en rolig sak att berätta, vet inte om jag ska säga något nu.. Eller jag väntar tills jag kommer hem, om jag kan hålla mig så länge :D

Ny dag

Igår somnade vi inte så tidigt, kollade sista gången på klockan och då var den halv tre. Jag fick pratat med Mia igår och det är så mysigt när jag får göra det, saknar dig gumman! Så i morse var det lite segt att gå upp när Linus väckte oss. Han var som vanligt här nere morgonpigg och ville iväg och äta frukost. Idag var det rekord mycket folk där vi äter, antar att vi varit bortskämda med att det nästan inte har varit något folk här. Vi kom ju ner en vecka innan högsäsongen börjar. Så nu är det massa folk överallt. Vi märker även att priserna går upp på de matställen vi brukar äta på. På vissa ställen har det nästan ökat till det dubbla i priset. Ja så nu sitter man här på balkongen och funderar på vad man ska göra denna dag, det regnar inte men är för "kallt" enligt mig att bada. Linus och Daniel får gärna göra det. Sen så hör jag en brummande pump då det är översvämmning på hotellet, det är som vid en nedgång till en källare. Så brandkåren är här och pumpar bort det. Så det måste ha regnat bra mycket igår och även under natten, för vad vi kan se så ligger det 5 slangar ner där vattnet ska pumpas bort och dom har nog nu i skrivande stund hållt på i 30min iaf.

Ha det gött där hemma så får vi se om det skrivs något mer om några äventyr idag :)


  

Måste bara visa..

Man kan ju inte direkt undgå att växter är ett stort intresse hos mig och jag måste bara visa lite fina skönheter jag har stött på här nere. Både här i Thai och i Malaysia. En av bilderna är till underbara Mia och eftersom jag vet att hon gillar Hibiscus, en riktig skönhet är denna blomma. 


  
Orkideèr i korgar hänger överallt                      

                       
                          Fina anthurium hos Lotta ca 12kr st!!!

   
            En vacker hibiscus till Mia




Ösregn!

Då har denna dag knatat sig förbi och vi har varit lata idag och inte hittat på så mycket. Vi vaknade först vid tio och sen åt vi frukost på det. Gick upp på rummet och tog det bara lugnt. Sen gick vi ut på stan här en stund och tog en taxi till ett varuhus. Skulle fylla på kylen något. Och sen är det inte det roligaste vädret direkt heller utan regnet står som spön i backen mellan varven. Efter shoppingen bar det hemåt igen och vi fortsatte att ta det lugnt på rummet. Vi tog en sväng förbi Fritidsresors lokal och frågade om lite utflykter och vad man kunde hitta på. Det enda dom pratade om var saker från deras utflykter även om vi gjort det mesta där på egen hand. Daniel hittade en broschyr på vägen hem om Krabi, får se om det blir ett besök där, men just nu känns inget lockande då regnet ÖSER verkligen ner. Jag har även pratat med Farfar, faster Ammi och Gun via skype idag och det var kul, synd att pappas kamera inte funkade där. Men men fick prata med dom iaf. Nu sitter jag här på balkongen och regnet vräker ner, vi fick höra att ett oväder håller på att passera oss, det ska hålla på såhär under natten och i morgon sen på torsdag ska det bli fint igen och då gäller en sak... SOLA SOLA SOLA!!! Nu har vi inte så många dagar kvar här och vill ju inte komma hem som en blekfis när man varit borta i tre veckor. Ganska så mysigt när det regnar och man sitter skyddat, smattrar gott i backen och rasslar härligt från palmer och träd.



                      
       

Fam Gustafsson

Då satte man sig på planet till Malaysia, planet var inte ens halvfullt. Men det skulle ju bara mellanlanda i Malaysia för att sen flyga vidare. Flygresan gick jätte smidigt och vi fick gott att äta och dricka på planet. Väl framme så vart vi lite förvirrade då vi hamnade i som en avgångshall med ett tåg som gick där inne. Vi hade ju fått redaq på att när vi gick ur tullen skulle vi till ett bås där dom sålde taxi biljetter. Så det var bara att fråga vart detta bås var, dom tittade skrattande på mig och sa att ni måste ta tåget och gå igenom tullen först sen kan ni köpa biljetten. Så vi tog första bästa tåg och gick igenom tullen och lämnade våra tillfälliga visum. Köpte taxibiljett och begav oss mot Mont Kiara. Taxiresan gick jätte smidigt och vi gick av vid den skola vi skulle gå av vid. Skickade ett mess till Lotta om vart vi var och började gå åt det hållet vi trodde det var. Vi hittade fram till deras portvakter och väntade på att dom skulle komma. Det var Lotta, Magnus och Joel som mötte upp oss. Sedan vart det en öl vid deras pool. När vi kom till lägenheten packade jag upp alla gosaker jvi hade haft med oss och Madde fick sina ostbågar. Vi blev runtvisade i lägenheten och sen bar det av till ett Pent house högst upp i huset för att hälsa på de svenska som bodde i huset och några andra. Vi stannade inte så länge eftersom klockan var mycket och vi trötta. Vi hade nästan hela morgondagen inboka så det var gott att komma i säng. Vi börjar morgonen med en god frukost och sen bar det av. Det första stoppet var vid ett akvarium och vi kikade på alla fina fiskar. Efter detta bar det av till ett shoppingcenter som ligger vid Twin tower i KL. Jäklans vad stort det var! Sen bar det av hemåt och vi fixade lunch och begav oss iväg till en ap park/berg, kommer dock inte ihåg vad denna hette.. Oturligt nog hann vi inte gå så långt eftersom det började ösregna, vi sökte skydd i ett litet hus med bara tak och hade picknik här. Sedan vart det lite fotboll och Linus och Joel hoppade i vattenpölar. Kul hade dom iallafall. Hem igen och fixa oss inför att gå ut och äta på kvällen. Vi fick besöka deras favo ställe som hade mycket god mat. Efter frukosten på söndagen bar det av till en djurpark. Och här var första stoppet hos girafferna och elefanterna. Det var helt fantastiskt hur nära man kom djuren, inte som hemma i sverige där man står 4-5m ifrån djuren om man har tur. Det var varmt och gott denna dag så en glass satt fint. Efter djurparken bar det av hemåt och vi åt lunch och Linus vilade. Efter lunchen stack jag, Daniel, Magnus och Madde iväg till Chinatown och shoppade lite. Jag fick tag i en sked och en present till MIA! Efter vistelsen här så bar det av hemåt igen och vi började med maten vi skulle äta. Jag fick följa med Lotta och Madde till en butik att handla lite i. När vi kom hem satte vi igång Daniel med att göra dragonsås, åh vad god den blev! Det vart en helt underbar måltid med massa prat och mys hemma hos fam Gustafsson. Här är lite i stora drag vad vi hunnit med i Malaysia, det har varit några hektiska dagar men vi har haft kul och varit i gott sällskap. Så tack familjen Gustafsson att vi fick göra intrång i eran vardag och vända upp och ner på den i några dagar :)




  
Väntar på flyget                                                   Massa bus med kusinen


 
                                 Besök på ett akvarium



                          Grabbarna grus


 
Twin tower i KL                                                     Utanför Twin tower KL


 
  Regnskydd och picknik                                     Kusinerna

  
                                       Ett besök i djurparken

  
Lotta, Magnus och barnen                       Daniel gör dragonsås



                     Sista middagen tillsammans


RSS 2.0