Nu börjar den!!

Åh vad jag är glad! Så som jag har väntat på detta tillfälle! Det lönar sig att vänta ovh vänta, vara tålmodig och rå om den på bästa tänkbara sätt. Men nu äntligen belönar den mig med sina vackra underbara ljusgula blommor. Min gula pelargon har börjat att blomma och den är helt underbar! Den står i köks fönstret och väntar på att få flytta ut till dom andra pellisarna, men jag vågar inte ta ut den och tre andra.. Är så jäklans rädd om dom. Men snart får jag ta mig mod och flytta ut dom då dom kommer att blomma mer och rikligare.



                                  
                                             Så underbar blomma!

                                  
                                                    Gul Pellis


Florist

Vad härligt det var att se min lilla kille springa runt i trädgården och plocka "blommor". Jag vet inte om man ska kalla maskrosor för blommor eller ogräs.. Det är ju en blomma som är ogräs.. Men men han var nog runt i hela trädgården innan han var färdig med sin fina bukett. Han sträckte sig in till grannen, han hängde över stegen för att få tag på dom perfekta maskrosorna han ville åt. Sedan fick dom flytta in på köksbordet i en vas. Det kanske blir en liten florist av honom också, vem vet?!

   
                Väljer ut dom perfekta maskrosorna

  
Inget kan hindra Linus att få tag i blommorna han vill ha

                    
                          Titta mamma vad fint!

Glassätande busar

Efter att jag hämtat Linus på dagis promenerade vi till centrum för att köpa middagsmat och blöjor. Vi kikade lite i fruktaffären på dess fina blommor och sedan i blomsteraffären. När vi står där och kikar kommer Linus bästa kompis Melvin och hans mamma Johanna. Dom här små pojkarna är riktiga små busar, man kan inte skilja på dom. På dagis håller de ihop i både vått och tort. Dom kommer att bli Lindomes gangsters när dom kommer upp i åldern. Det verkligen lyser om dom så fort dom ses. Vi köpte glass och slog oss ner på en trappa mitt i centrum och det var så mycket bus och hyss från dom små pojkarna. Va?! Ska man sitta stilla när man äter?! Näe varför de?! Det är så härligt att se dessa två små killar busa ihop. Dom har hängt ihop sen dom började dagis, trodde det skulle bli lite sisådär efter vi varit på sjukhuset men det var som om dom aldrig hade varit ifrån varandra. Efter dom ätit uåå glassarna gick vi ner till äppleträden så dom fick klättra lite. Så mysigt att se dom ihop.
Här kommer iaf några glassätande busbilder

 
     Svårt att sitta stilla                                             Busungarna!!


                             
                                          Mmmm gott med glass

 
                  Busarna körde bil också

Full rulle hela dan

Morgonen började med att jag och Linus tog tåget till Mölndal för att hämta Linus vagn i Daniels bil. Linus passade på att gå balansgång på en mur med pappa. Efter detta så åkte vi vidare till Östra där dom skall göra en utvecklingsutredning på Linus. Dels för att se att han ligger där han skall ligga för sin ålder och sen för framtida bruk om han skulle få några men efter olyckan. Utredningen skulle ta ca två timmar, kan ju säga det att Linus tröttnade fort på det han skulle göra. Han fick bla bygga torn med klossar, bygga en bro med klossar, kolla på bilder för att se vad det var för något, sedan skulle han måla och han skulle även säga vissa ord. Det som Psykologen sa idag det var det att det märks att han har en hög aktivitetsnivå. Vi skall komma dit nästa fredag igen för att prata igenom resultatet av det hon gjorde med Linus idag. Det tog oss knappt en timma att vara där.  Sedan skall vi se om man behöver göra något. Efter läkaren åkte vi ner till Kungsbacka för att träffa Mikaela och Mira och även Mia var med. Vi började med att fika eftersom Linus sov och jag skulle kunna sitta ner i lugn och ro och äta. Jag hann ta två tuggor sedan vaknade Linus men han höll sig hyfsat lugn iaf. När jag och Mikaela åt så myste Mia med Mira, så mysigt att gosa med bebis. Sedan vart det lite shopping, jag fick köpt Linus första kallingar eller rättare sagt boxershorts, såååå söta var dom. Mia åkte vidare till sin mor för att lämna en present till sin bror. Så jag och Mikaela lullade vidare. Sen var det matdax för Mira och vi gick till ammningsrummet. Där det var lite mys med Mira =)
Linus var så stolt när han fick hålla Mira, han verkligen sken av stolthet. Han skulle även pussa och kramas med henne, men så försiktig han var med henne.

 
 
Linus går balansgång                             Mia myser med Mira


Mikaela med en liiiite större "bebis" i famnen..


             Lilla snuttan somnade så gott

 
     En stolt Linus med Mira                 Kramas med Mira är mysigt


        Mikaela, Mira och en busig Linus


      Jag och gose tjejen


                   Sååå fin att titta på

Glömde nästan att skriva om att Mia åkte hem till mig efter att ha varit hos sin mor, hon fick göra Daniel kaffesällskap då jag ej kommit hem än. Det slutade med att Mia fick ta sin kopp kaffe och komma och möta mig längs vägen...

                          

Mysig fika och Göteborgshjulet

I söndags så träffade jag upp Linda i stan och vi kikade lite i affärer sedan kom Mia in till oss och vi begav oss sen för att ta en fika. Det blev ju naturligtvis en uteservering då det var helt underbart väder. Munnarna gick i ett på oss och det var nog inte en minut tyst. Efter fikan gick vi vidage för att äta årets första mjukglass. Vi promenerade ner mot operan för att kolla in det nya hjulet som det precis har varit invigning av. Maria skulle åka hem så jag och Linda bestämde oss för att ta ett varv i hjulet. För att köpa biljetter fick vi gå in i Älvrummet, där hade varken jag eller Linda aldrig varit. Här inne fanns hela staden uppbyggd i miniatyr och vi hittade vart Linda bor. Efter att vi kollat in staden så begav vi oss ut till hjulet igen, det var lite halv läskigt att åka upp först eftersom dom stannade hjulet för att släppa på fler folk och då började hela hytten att gunga. Men vi hittade den fina knappen man kunde trycka på för att få komma ner på direkten =)

 
 Linda visar vilket hus hon bor i                      Här är nödknappen inne i hjulet

  
Påväg upp i hjulet                                           Utsikt över stan

 

Så jäklans trött

Denna veckan har det inte hänt så mycket än, jag har ju jobbat nu tis, ons, torsdag och skall jobba halvdag i morgon. Det har varit två roliga saker denna vecka iallafall. Först å främst i tisdags då var Mia och lunchade med mig på jobbet och som vanligt traskade vi in på Blomsterlandet och där, mitt bland alla växterna, där stod den. Så ståtlig, så fin, så grönskande och praktfull var den. Hittade en helt underbar Japansk lönn. Det vart en flikbladig med ljusgröna nästan limegröna blad. Har funderingar på att göra om min rabatt på framsidan och där skall den stå. Så i morgon fredag kommer Mia och hjälper mig så vi får se hur det blir. Idag kom även en ny pelargon, eller ja har en sen tidigare men vet inte om den tar sig. Idag har tiden gått ganska snabbt på jobbet då jag inte gjort så mycket känns det som. På förmiddagen städade vi och piffade i butiken och sen klockan ett så hade vi färgutbildning och det skulle komma folk från alla Rusta butiker i västragötaland. Man lärde sig mycket bra och många knep som man inte viste om (inte jag iaf) Men det halv jobbiga var att utbildningen började precis när min lunch skulle börja så den fick vänta. Det jag fick i mig till lunch idag var två frallor och en twix. Kan ju säga det att jag var lagom hungrig när jag kom hem och lagom trött i kroppen och i skallen.
Nä nu skall jag försöka lägga kotten igen och komma på vad man kan grilla för gott då syster yster och Ellobello kommer hit till mig i morgon =)


                                 En sånhär lönn har jag köpt
                         
                                            En lånad bild från nätet

Nu händer det massor

Tog mig en sväng i trädgården idag, brukar göra det några gånger i veckan. Måste ju ha koll på vad som kommer upp och inte kommer upp. Tog lite bilder på fina blommor som blommar för full hals nu. Att man kan få så fina bilder med en mobil är helt otroligt. En av mina Pioner skyltar stolt med tre knoppar trots att bladen knappt har slått ut. Nu längtar jag bara tills alla mina vackra växter börjar att blomma.


 
Backsippa                                Min Pion med dess fina knoppar

 
Pion skott                                  Röda gullvivor är fint

 
       Pingstlilja                                   Vit påsklilja

 
Mini Pensé                                 Mossphloxen blommar snart

 
                                      Daggkåpa

Lugna dagar

Hittills har det inte hänt så mycket denna veckan, i måndags så jobbade jag ju, i tisdags kom Mia förbi och vi gotatde oss ute i solen heladagen. I onsdags så skulle jag städa i Askim så då agerade Mia barnvakt åt mig, Linus hade jätte kul när dom besökte olika lekplatser mm. Denna dag var kall och grå, så på kvällen tände vi en brasa och massa ljus och hade myspys. Mia kom förbi en sväng på kvällen och hon fick en jätte fin bok om blomarrangemang mm. En helt underbar bok är det (tur att jag köpte en till mig med ;)  )
Idag torsdag så har Jörgen, Pia och Liam varit på besök på förmiddagen och fått med sig lite "nya" leksaker till Liam. Vid tolv tiden kom mamma och Garry och hämtade mig och Linus för vi skulle åka ner till Åsa då Micke har fyllt år. Plus att Mikaela och Andreas skulle komma dit med sin dotter Mira som jag ännu inte har träffat. Så idag har det varit att sniffa bebisnacke och dom luktar ju såååå gott =)
Usch vad stor min lille kotte kändes i jämnförelse med Mira, men sen så är ju Mira nästan bara två månader oxå.
Sedan idag blir det bara lugnt då både jag och Daniel jobbar i morgon och Linus skall till dagis.


Jobb hela dagen

Igår så trodde jag att jag skulle bli tokig på Linus, det var jätte bra när han för en gångs skull somnade klockan SJU! Men bara det att han vaknade igen vid nio tiden och vägrade att somna om.. Jag och Daniel fick jaga honom i säng medans vi kollade på en film. Efter ett tag så vart det knäpp tyst från honom och vi antog att han hade somnat, när jag skulle krypa ner i sängen låg det en liten kille där och KOLLADE PÅ TV!! Efter lite tjat så somnade han i sin säng och jag kan ju säga det att han var ganska så trött i morse när jag skulle väcka honom. Men med en kruka som ramlade i backen fick vi en sådär bra start på morgonen. Efter lämningen på dagis bar det av till jobbet och naturligtvis var det fint väder.. På jobbet har det varit en ganska så lugn dag, har bara byggt om, hjälpt kunder och städat i butiken. Dagen gick jätte fort och vips så var hela jobbdagen slut. När jag sitter på bussen till Mölndal blir jag tokig på chaffören då han stannar vid en hållplats utan att någon skall gå på eller av och där står han la i ca tre fyra minuter. Jag börjar bli irriterad då mitt tåg skall gå om 8 minuter och det tar ca 5-6 minuter att åka till stationen. Men när jag rullar in på stationen ser jag tåget åka iväg, åhh vad glad jag blev.
Min komentar vart "det är inte lätt att gå från kamel till buss" så det var bara att vänta i Mölndal på bussen hem så idag var jag hemma 20.45 Så nu blir det till att äta och bänka mig i soffan med datorn för att sen krypa till kojs.

                                                

Mina fina

Såhär fint kommer förhoppningsvis alla mina små älsklingar blomma i sommar. Jag bara väntar och väntar på att dom första knopparna på vissa ska börja att slå ut. Så innan mina har börjat blomma får jag låna bilder på dom från nätet.

      
P. Appelblossom Rosebud            P.Crystal Palace gem    P. A happy thought               
                                   
          
 P. L´ elegante               P. Creamery   P.Lanceolatum   P.Pseudoglutinosum                 
   
    P.Fragrans                                      P.Bontrosai                       P. Mårbacka 

 
                                        P.Gibbosum

   
P. Sidoides                                P.Denticulatium

 
                                    P. Star witch
 

Liseberg

Vilken tur vi har haft med vädret idag, solsken men något molnligt, men det var skönt att vi inte gick till Liseberg igår då det regnade och blåste jätte kallt. Mia hämtade upp mig i Mölndalsbro där jag snällt stod och väntade på henne med kaffe =) När vi väl kom innanför portarna på Liseberg fick vi eld i baken och rusade igenom parken för att komma till alla utställare. Det kom mycket, oj titta den var fin. Åh den vill jag ha. Åh vad fint. Vi tog lotter på ett ställe med pelargoner och där vann jag två men Mia fick en av dom, en doftis och jag tog en finger pelargon. åh vad mycket fint vi tittade på och vad många olika saker man vill haaaa. Mia vann en koreansk spirea. Sedan kom vi till boden där dom säljer pelargoner dvs mitt himmelrike =) Jag köpte två stcken där. En rotad vild art och en stickling av en anann art. Vi hade en jätte mysig dag på Liseberg. Efter det bar det av att äta pizza på Nisses i Kållered och efter det åkte vi hem till mig där Mia fick adoptera tre av mina "äldre" pelargoner. Ska inrikta mig på dom lite mer ovanliga sorterna nu tänkte jag. Nä nu ska jag sno lite bilder från idag från Mia =)

 
Fin plantering                                             Min bästa kompis Mia å jag

   
Jag kollar på allt fint               Mia kollar in PELARGONER!!!

                     
                              Fin fina körsbärsträd


Lördag morgon

Idag fick vi faktiskt sova till halv åtta och det är inte illa för att vara Linus. Men det är ju inte konstigt att han sov så länge då han höll på hela kvällen hemma hos farmor och farfar igår. Inte jätte kul väder ute, molnigt och grått å tråkigt. Känner inte direkt för att gå ut idag för att åka till Liseberg och trädgårdsdagarna. men vi får göra det bästa av saken. Idag ska Mia och Jocke kolla på ett hus hoppas att det faller dom i smaken. Så om dom flyttar dit så vill Mia ha en massa djur, det kan va lite mysigt. Kul för Linus del. Idag när vi var hos Aina mfl skulle L-G ut och gå med Ross och då ville Linus följa med. Såg så härligt ut när dom strosade iväg, lyckades att ta två bilder i farten när dom gick.

 
Linus och farfar påväg ut i skogen med Ross





                              

                                         

Ledig helg

Denna veckan har jag inte fått skrivit något här på bloggen då jag jobbat sent tisdag, onsdag och torsdag. Och eftersom jag har jobbat så har det inte hänt så mycket här. Vart lite sur på mäklaren som höll i en visning av ett hus som vi gillade jätte mycket. Vi hade ställt några frågor hon skulle ta reda på men vi hörde inget av henne. I onsdags var det sista visningen av det huset så vi antog att hon skulle höra av sig under torsdagen för att se om vi var intresserade. Men ingen mäklare ringde och när vi kollade på nätet så var en budgivning i full gång. Skit mäklare att inte prata med oss innan. Men men jag har inte bråttom härifrån, har nog kommit på de att vi bor nog bra som vi gör och vill nog stanna här ett tag till =)
Idag fredag har jag varit och städat på mitt städjobb och efter det hälsade jag på Mia på Plantagen där hon jobbar. Det var som vanligt där, missar inget mellan gångerna man är där. Tror dock att jag börjar bli kräsen på vad det gäller växter.. Är ute efter två buskar/träd att ha i två krukor men jag hittar inget jag vill ha, rynkar typ bara på näsan över allt jag hittar. Nä det var inte fint, nä det passar inte, nä den var för liten, nä den hade fel färg osv osv är det HELA tiden. Så är det någon som har något bra förslag på någon kul växt man kan ha i kruka så är jag öppen för sörslag, det skall vara något som kommer år efter år orkar inte att byta ut växterna hela tiden längre.. Idag har vi även varit på middag hemma hos Aina och L-G då L-G fyller år idag. Vi fick god mat och tårtor. Pia, Jugge och Liam kom oxå, oj vad stor Liam har blivit har inte sett honom sen bröllopet och då var han precis på väg att börja gå själv. Nu trallade han runt själv och kikade på saker. Det var som natt och dag mellan Liam och Linus. Liam är den lugna försynta lilla killen medans Linus är totalt raka motsatsen till honom. Men så mysig Liam var, vi tittade på fiskarna och kikade efter fåglar ute och kollade i böcker, detta som Linus inte har tid med =) I morgon blir det att ta sig till trädgårdsmässan på Liseberg med Mia och kolla in alla fina växter dom har där och det skall bli jätte mysigt

           
                                Tre älsklingar jag GÄRNA vill HA

                              

Dop

I går söndag var vi på dop i Bankeryds kyrka. Det var lille Oskar som skulle döpas, det är Daniels kusins son. Vi hade planerat att åka hemifrån halv åtta på morgonen för att ha bra med tid att åka så vi slapp att stressa. Dock kom vi hemifrån först klockan åtta och jag var nervös att vi skulle komma försent. Jag satt och läste vägbeskrivningen Daniel hade tagit fram och enligt den skulle vi åka genom Göta tunneln!! Fattar inte varför vi skulle åka den vägen. Vi åkte den vanliga vägen genom Borås och Jönköping. Efter en stunds bilåkande kommer vi fram till Bankeryd och vips så åker vi förbi kyrkan vi ska vara i, det tog oss alltså 1,2 timmar att åka hit så det var tur att vi inte åkte tidigare än vad vi gjorde. Nu var vi en halvtimma för tidigt hade vi åkt då vi skulle hade vi varit en timma tidiga.. Linus var faktiskt duktigare än vad vi trodde han skulle vara i kyrkan. Han stojade lite men det var helt okej. Han satt framför oss med Daniels moster Tina och hennes man Dennis. Efteråt åkte vi till ett församlingshem och åt god mat och jätte goda tårtor. Sedan vart det paket öppning av de alla fina presenter Oskar fick. Tavlan jag hade gjort gick hem, hoppas den var uppskattad men det tror jag. Vart jätte nöjd med den iaf.


 
Såhär fin var jag på dopet!                   Jag å prinsen innan vi åker

 
Linus satt stilla ibland..                   Linus och pappa utanför kyrkan

 
Jag å Linusen                               Tina, Linus, Inge, Dennis och Daniel

 
Linus och Tina                                 Jag och Oskar

 
Paketen                                          Kortet jag gjort


Tavlan jag gjorde till Oskar

Jag och gamlingarna =)

Jag, mamma och Marie har varit på en pelargon utflykt till ett gardencenter ute på Orust. Detta var en bussresa som utgick ifrån Lindome centrum. Kan ju säga det att jag var ju inte direkt äldst...Jag kan säga det att jag var i himmelriket! Har aldrig varit på en plats där det finns så mycket pelargoner på samma gång. Åh jag var i paradiset! Det var en mycket trevlig utflykt. Mamma och Marie bara skakade på huvudet när jag gick runt runt blomborden med alla fina pelargoner. Efter att vi varit där och jag köpt mig tre nya pelargoner åkte vi till ett ställe för att fika. Här fanns det bara gamla möbler som inredning och det var så mysigt här. Fick en ide på hur jag vill ha det på trappen en dag..


 
Pelargoner så långt ögat kan nå! Paradiset var det

 
Mamma och Marie                          Här fikade vi på vägen hem

 
Såhär vill jag ha det!                       Första rummet med servering

 
Vi fikade i "biblioteket"                     Rummet som låg brevid

 
Påvägen hem åkte vi över Tjörnbron


Mina tre nya pelargoner =)

Mia har gjort en läppförstoring!!

Nu har Mia fått tummen ur och gjort sin läppförstoring.. Jag tycker själv att det blev liiite för mycket men hon är jätte nöjd. Huvudsaken är att hon är nöjd med det. Tänkte slänga upp lite bilder på resultatet...

 
Såhär blev resultatet.. Vad tycker ni?!

Skärpning!!

Nu har det gått tre veckor sen jag skrev sist. Har inte riktigt orkat att ta tag i det så nu kommer det en liten beskrivning på vad som har hänt här det senaste. Lägger upp både bilder och skriver lite om det under tiden.. Så nu får det ta och bli skärpning här och jag får ta tag i min blogg igen och börja skriva igen. Har börjat att få små pikar från dom som läser att jag måste uppdatera oftare.. Så nu ska jag försöka vara duktig att ta tag i det igen.. =)

Ja då börjar vi med lite bilduppdatering här då..

 
Cykeltur till mormor och Garry

 
Första måltiden ute                                   Prinsen

 
Rymmningsförsök..                   Fotbollskillen


Jag och Linus testade lite frisyrer på honom en dag innan han skulle bada..

 
Finast bild!!                          Tjockisen =)

 
Stig Helmer                            Sidbena.....

En solig och varm dag spelade Maria och Linus fotboll och busade i trädgården.
En jätte härlig dag var det!

 
Mia och Linus sparkar fotboll

 
Både cykla och åka fyrhjuling är kul



Linus har kommit på ett nytt sätt att åka i vagnen.. Jätte kul tycker han

 

RSS 2.0