En kväll på stan

I kväll blev det till att träffa Ia och Linda på stan. Jag mötte upp Ia i Mölndal där vi sedan tog vagnen in till stan där vi skulle träffa Linda på lejon trappan. När vi kom dit stod det en huttrande Lindda där och vi begav oss snabbt till ett ställe vi satte oss på. Jag och Ia beställde in varsin handburgare och cider, Linda beställde in ett glas vin. Kan ju bara säga det att det var inte en enda tyst minus under tiden vi var här. Det pratades om allt mella himmel och jord. Jag kan lungt säga det att jag saknar att jobba med dom båda =(
Undra vad folk egentligen tyckte om vårat kackel på kackel på kackel och massa skratt. Vi hade det jätte trevligt iallafall och det var ju huvudsaken. Sen tar Linda fram en jätte söt nalle till Linus och jag får ett jätte fint paket som innehåller en dvd film, hon tyckte att den passade bra inför bröllopet. Filmen var bröllopsduellen och bröllopsresan. Tack så mycket Linda ;)
Linda for hem och jag och Ia gick vidare till Pauls biljard och tog en cider innan vi åkte hem, vi hade tänkt att spela lite biljard men det var en massa läskiga människor där så vi gick rätt fort därifrån. Har haft en dunder dunder mysig kväll iallafall med massa skratt och skitsnack.




Ia

Linda


Liiiite smått panik bara!!

Efter att vi varit iväg och handlat tog vi vägen om Ican hemma för jag skulle hämta ut min klänning. När dom tog fram paketet steg paniken i mig, det var ju inte större än en sov kudde!! Aj då tänkte jag det här bådar inte gott. Tänk om det blivit fel, eller vänta det kanske till och med är Ias klänning. Tankarna hann snurra flera gånger om. Jag vågade inte ens öppna det innan Ia kom. När Ia kom så åt vi lite mat och sen började jag att packa upp klänningen, jag drog ut på det så länge som möjligt genom att försöka dra loss minsta lilla tejpbit först. Ia fotade och tjatade på mig att jag skulle öppna det NU! Och sen så fick jag loss dóm gröna påsarna och sen kom jag in i det genomskiliga paketet så jag såg klänningen. Sen var det bara till att väckla upp den och där var min underbart fina klänning. (på bilden iaf) Jag börjar trockla mig i klänningen och det känns lite halv mysko att prova klänningen hemma. Sen steg paniken ännu mer när jag fick på mig den ordentligt och den satt jätte konstigt, det var som om den var för liten i midjan på mig och det bara korvade sig och såg jätte konstigt ut. Det kändes som om jag var i en stoooor kokong och det var inte kul alls, Ia började prata om att här kan man sprätta upp den å här kan man fixa det och en massa sådana saker. Jag började ångra mig att jag köpt en klänning via nätet och ej provat den innan. Ia knöt upp snörningen i ryggen på mig igen och vi provade oss fram med att ha klänningen på olika höjder på kroppen och sen fick vi fram på ett bra sätt som det satt jätte bra. Så till sist vart det jätte bra. Nu ska jag bara köpa en underkjol till den så blir det ännu bättre =)
Nu hänger klänningen i köket på en krok i taket, måste köpa en klädpåse till den, säger bara en sak LINUS...


Min fiiina klänning


Lunch på stan med Lottis

Linus vaknade pigg och glad med massa bus. Helt underbart när han vaknar och är så utvilad. Efter vi ätit frukost begav vi oss in till stan för vi skulle träffa Lottis idag och äta lunch. Vi gick och åt på ett ställe där jag aldrig hade ätit innan och deom hade jätte god mat, det som var ett stort minus var att när vi skulle betala fick vi vänta i nästan tjugo minuter innan vi fick kontakt med dom för att säga att vi ville betala. Sedan kikade vi runt i butiker och jag hittade en helt underbar jacka som jag köpte, kan lägga upp en bild sen på den. Vi pratade som vanligt om allt mella himmel och jord och det kändes inte direkt som om det var i somras vi träffades sist. Daniel ringde mig vid ett tillfälle och frågade om när jag skulle komma hem men jag kunde åka när jag ville då frågade jag om det var något speciellt å dåsahan kanske. EFter ett tag lyckades jag lista ut att det var min KLÄNNING som hade KOMMIT!! åh vad glad jag blev. Jag tjötade klart med Lottis en stund för att sen ta tåget hem med Linus. Ia ska komma förbi sen och äta ostbricka och mysa med oss. Plus att jag ska hämta min klänning uppe i Ica Almås =)

Bus och åter mer bus

Idag har det varit massa bus här hemma och Linus har varit sitt gamla ja men ännu mer go och charmig. Men han har blivit mer mysig mot oss och vill gärna kramas och pussas. Han är så omtänksam det lilla monstret. Idag så har Linus duschat med Daniel och han var helt sjövild efter det och han stod och hoppade i soffan brevid mig och det fanns inget stopp på honom, sen så kröp han upp och satte sig på ryggstödet som väter mot fönstret (får ju inte sitta här men han var sååå söt där han satt) och jag var ju bara tvungen att ta ett kort på honom, man ser verkligen hur det lyser om honom på bilden.



Vad då busig?!


Full rulle

Igår kom Linus kusin Ello bello hit och skulle sova här med sin hund Casper. Så då var det full rulle här, Linus och Ello busade så hela huset skakade men det var så skönt att se dom leka så efter allt som hänt. Efter maten som vart något sent så gick Linus och la sig och jag och Ello mös i soffan och åt glass. När Ello somnat så skulle jag gå ut med Casper och det var ju en intressant historia. När vi gått en liten bit så tvärvägrade han att gå så det var bara att vända och gå tillbaka, inga lång promenader här inte =) Men han är så mysig iaf. Så under natten har jag haft en liiiiten vovve under täcket som legat och tryckt längs min mage och det var dunder mysigt. På morgonen kom Linus in smygandes till mig och då hörde man bara ett trött försök till skällande under mitt täcke. Sen låg jag och Linus och kollade på bompa och det var så mysigt, har verkligen saknat att kunna göra det. När Ello väl hade vaknat så åt vi frukost och sen så målade vi och klippte ut olika mönster i papper. Sen kom Ia hit och hälsade på. Vid halv två tiden kom Robban och hämtade Ello och Casper.






Bus kusinerna


Ello bello


Bus Linus


Mini Casper


Syster yster

Har din dotter här hos mig och mina tankar finns hos dig hela tiden! Finns här för dig om det är något!
Älskar dig! Du är bäst!!




Öva i kyrkan

Idag har vi träffat prästen i kyrkan för att gå igenom vigseln med oss. Först så satt vi ner och pratade igenom hur jag och Daniel träffades sen så ställde han några frågor som inte alls var lätta att svara på. Men det gick efter lite tänkande. Han lovade oss även att vigseln inte skulle bli längre än 30min och det är vi glada över då vi båda har dunder dunder scenskräck. Sen gick vi in i kyrkan och gick igenom hur hela vigseln skulle gå till. Vi började utanför dörrarna och gick fram emot altaret och sen så gjorde vi hela vigseln som den skulle vara. Vi fick lära oss hur han skulle läggar ringarna i handen på oss så att man inte av misstag skulel tappa dem. Efter övandet gick vi och satte oss igen och började prata om vilka psalmer som skulle sjungas och det vi kom fram till var att vi ville ha något som hör julen till och något som alla kan sjunga med i. Vi fick med en skiva med ingångsmusik ock vi skulle fundera ut vilken vi ville ha till bröllopet. Sen sa vi hejdå och åkte iväg. Det första vi gjorde var att sätta på skivan i bilen och lyssna på det. Trodde jag skulle dö när jag hörde vissa, några lät som begravningsmusik och några lät som draculas musik. Men vi fastnade för några som vi kan tänka oss.





Kyrkan utefrån


Inne i den super mysiga kyrkan


Hemma!

Ja i går måndag så var Linus hemma hos mamma eftersom både jag och Daniel skulle jobba. Det tråkiga var att när Daniel var påväg till mamma så kräktes Linus i bilen. Under dagen hos mamma så kräktes han två gånger till. När mamma och Linus var på bvc hos Kjerstin för att han skulle få antibiotika så hjälpte Linus till så glatt när dom gav honom det. Sen så la dom om kanylen och Linus säger då "natt natt" och Kjerstin kollade på honom frågande. Mamma berättade då att vi gjort det till en kul grej att nallarna ska sova när dom lindar om kanylen med bandage. Daniel hämtade Linus hos mamma och sen när jag kom hem från jobbet satte vi oss och åt. Vi kollade runt på resor och sånt på datorn och då blir Linus nedstämd och bara gnäller mamma. Sen hostar han till igen och kräks, vi bestämmer att det är dags att åka till sjukan för att kolla vad det kan vara. Vi anser att det inte är magsjuka då det är full rulle på honom direkt efter han kräkts plus att det bara hände en gång sen är det bra igen. Vi åker upp och Daniel åker hem så kommer vi in på avdelningen och dom tycker att vi ska gå in på behandlingsrummet så ska dom ringa läkaren och kolla om vi får sova hemma eftersom det kan vara magsjuka Linus har och dom vill inte ha in det på avdelningen och ingen blir gladare än jag för då får vi ju sova hemma =)
Linus får sin medecin och vi blir hemskickade för att vara där dagen efter kl 8. Såå skönt att få komma hem och sova lite. Daniel tog med sig Linus till jobbet och åkte sen upp till sjukan med honom för att få medecin och sen hämtade pappa honom och körde hem Linus till mig. Vi åt frukost och hade det mysigt. Sen gick vi ut och gungade och tog en härlig promenad i det härliga vädret. När vi kom hem igen så la jag Linus och han stendäckade för han var så trött. Dom ringde från sjukhuset och frågade om vi kunde vara där till två då Linus fått sin sista dos på den antibiotika kuren han har och att dom skulle ta bort nålen, sen skulle läkaren prata med oss då vi skulle få komma hem helt igen. Pappa körde mig och Linus till sjukhuset. Väl på sjukhuset fick sköterskorna ett härligt hejande från Linus. Vi tömde våra saker från rummet och sen så tog dom bort nålen på Linus och han hjälpte till så snällt att göra det. Sen kom läkaren och berättade att han ska få antibiotika som han ska få i munnen i minst tio dagar men vi ska få vara HEMMA under tiden, vi ska bara komma upp på några kontroller då och då. Nästa kontroll blir på torsdag då dom tar nya infektionsprover för att se om det har ändrats något. Sen ska läkaren bara kolla på honom. Den 4/11 ska vi tillbaka för att göra en ny mr röntgen för att se så att hela infektionen är borta. Vi kommer att få vara hemma med honom ett tag till innan han kommer kunna börja på dagis igen. Ska lägga in lite nya bilder snart igen! Tack till er alla som stöttat oss igenom detta som hänt! Ni vet själva vilka ni är och vi är jätte tacksamma över att ni finns!!





Linus och moffen "nana sängen"


Påväg till lekplatsen




JIPPI!!!

Jippi min klänning är nu skickad från kina och är påväg. Jag har fått en länk som jag kan följa den på. Sist jag kollade var den i shanghai, men den är påväg iaf. Så nu får vi se om min klänning eller Ias kommer först.


Cvk

Har glömt att skriva att igår när Linus och Daniel kom hem så såg jag att plåstret runt Linus cvk höll på att lossna men Daniel sa att dom tejpat fast den precis innan dom åkte så vi tänkte inte mer på det. Vi åkte bla iväg till Frölundatorg för att kolla ut saker vi önskar oss i bröllopspresent och det är inted et lättaste, man har ju det mesta man behöver så nu blir det till att klura ut vad vi önskar oss.. När vi kom upp till avdelningen igen så bad vi en sköterska att kolla på det när hon skulle ge Linus hans antibiotika och när hon skulle ge honom det var det helt stopp. Så det var bara till att ringa till narkos läkaren så han fick komma och titta på det. Det bestämdes sedan att Linus skulle röntgas för att kolla hur cvkn satt. Det var tur att dom röntgade för den satt inte längre i något kärl utan utanför, så när dom sprutade in vätska såg man att det hamnade som en pöl utanför. Dom tog bort den och den satt nog bara innen två cm in i halsen på honom. Så när vi kom ner till avdelningen var det bara för dom att sätta emla salva på Linus armar och händer där dom skulle sticka honom så det bedövades innan. Linus gick med detta i två timmar innan dom skulle sätta nålen så vid tio tiden var det dags att göra det. När dom stack honom i handen så sprck det kärlet och Linus var jätte ledsen.. Åh vad ont det gör i mig att få hålla fast honom när han får så ont och gråter. Sen stack dom honom i armvecket och där sprack kärlet också och Linus han grät och grät för han tyckte det gjorde så ont, känner mig jätte hemsk för jag utsätter honom för detta. När dom skulle sticka honom i den andra handen skulle dom försticka först och sen sätta dit kanylen bara det att dom fick göra detta tre gånger utan att få dit den. Dom förstack ttre gånger och sen grejade med kanylen tre gånger. Nu kan jag säga det att Linus gallskrek och fick mer eller mindre panik, usch vad hemskt det var att se. Dom insåg då att dom inte kunde fortsätta för att det skulle inte vara snällt mot Linus. Linus fick lugna sig och dom ringde narkos igen och Linus skulle få lugnande och sen åka dit upp för att dom skulle sätta nålen på honomi stället. Där uppe gick det något bättre förutom det att dom stack honom där han inte hade fått någon emla salva... Kan ju även säga det att Linus somnade gott när vi kom till avdelningen igen, helt utmattad efter allt han var med om..

En lååång dag på sjukan

Ja idag hade vi hoppats på att få åka hem ett par timmar men så vart det inte då Linus operations sår har svullnat upp nere vid örat. Vi har stått påoss med att dom ska kolla upp det eftersom det blev som det blev sist, vi fick höra samma saker denna gången att det är inte rött och irreterat därför är det säkert ingen fara. Visst det är det säkert inte men jag tar inget för givet denna gången utan ALLT ska kollas upp. Så idag skulle vi få göra ett ultraljud på såret för att se om det är något. Dom misstänker att det är blod som har stelnat och att kroppen håller på att ta hand om det. Vi fick reda på först att det skulle göras på förmiddagen men sen ändrades det till eftermiddagen vi har knappt vågat gå ut under hela dagen, vi åkte snabbt iväg för att handa något och äta men sen har vi suttit på rummet hela dagen då dom sa till oss att får dom en tid över så måste vi upp direkt dit. Så det vi har gjort idag är att sitta och kolla på resor, vi har bla kollat på en resa till Venezuela på tio dagar. Fyra av dagarna kommer man att åka på utflykter, den vi har kollat på kan man tex fiska pirayor, det skulle vara fräckt att göra det. Sen kunde  man få se flod delfiner som jag jätte gärna skulle vilja göra. Daniel ska ringa och prata med dom om resan i morgon. Det kan verkligen vara ett äventyr till bröllopsresa att få göra sådana saker. Klockan hann bli fem och det hade fortfarande inte hänt något. Vi började smått att tröttna på detta och vid sju kom våran räddning, vi skulle få åka på ultraljudet nu! Väl där nere skulle vi försöka hålla stilla Linus så dom kunde köra med saken över Linus sår och det var lättare sagt än gjort, men efter en stunds kämpade lyckades dom att få dom bilderna dom ville ha så vi gick upp på avdelningen igen. När vi kom upp ville en sköterska att vi skulle måla efter hur svullnaden var nu så man kan följa den om det blir större eller mindre, så nu går Linus med svarta streck vid tinningen/örat. Vi fick sen veta att det finns någon form av vätska där under men dom vet inte vad för något utan dom ska utreda det i morgon, idag söndag är det ingen ide då det bara är jour läkare här utan vi ska vänta tills i morgon. Så i morgon blir det en dag till med väntan för att se vad det är och om dom ska göra något åt det.. Ska lägga upp två bilder i morgon så man kan se hur svullnaden är. 







Lite svullen kanske?


Från sidan


Svullnaden ut markerad


Åh vad jag längtar nu!!

Igår kväll fick jag ett jätte efterlängtat mail och det handlade om min klänning till bröliopet. Dom skrev att klänningen snart var klar för att skickas, åh vad glad jag blev! Så nu är det bara att vänta å vänta liiite till innan den kommer. Jag och Ia sa det att vi väntar med att prova klänningarna tills vi båda fått dem, så när klänningen kommer får jag slå mig på fingrarna så jag inte provar den.

PERMIS!!

Yes! Idag får vi åka på permis efter att Linus fått sin medecin och att vi pratat med läkaren. Jag har lovat Linus att idag ska vi åka och hälsa på Melvin på dagis när vi åker hem. Jag har aldrig sett Linus sitta så snällt på spårvagnen som han gjorde idag plus att han ville inte riktig gå av när vi skulle utan bad mig att vi skulle åka meja. När vi kommer till dagis blir Linus jätte blyg och vägrar gå ner från min famn så det får bli så att han sitter kvar där. Oturligt nog så var Melvin sjuk idag så vi fick prata med Linus fröknar och de barn som var där, Linus gömde sig genom att trycka ner ansiktet på min axel. Sedan kom Ia dit och vi åkte hem eftersom dom skulle äta på dagis, vi bestämde att vi ska komma dit snart igen och hälsa på. När vi kom hem så busade vi till max. Linus åt även jätte duktig när vi var hemma, det måste vara gott för honom att komma hem till sitt eget lite. Innan vi åkte tillbaka till sjukan tog vi vägen förbi Lindome Floristerna för att kolla på brudbuketter och det slutade med att jag hade beställt både den, tärnbukett och  corsage. Nu känns det verkligen som om det börjar närma sig. Jag vet inte exakt hur den kommer att se ut utan jag visade tre olika ganska så lika buketter i en bok så dom gör något som kommer att se ut som en blandning mellan dom. Sen så spånade vi fram lite olika material som man kunde ha i, är såå nyfiken på hur den kommer att bli. Det lät så mysigt det hon skrev på beställningspappret, ungefär såhär skrev hon: Lila toner från det mörka och till ljust, creme, exotiska frukter, olika sorters blad mm. Efter det så åkte jag in till stan för att sen åka till sjukan. Jag gick in på Lindex och köpte de kläder Linus ska ha på bröllopet och han kommer att bli världens finaste kille =) Jag mötte upp Mikaela för hon skulle följa med en sväng upp till sjukan där även Ia väntade. Äntligen fick jag se Mikaelas än så läng mini mage med bebis i. Vi busade med Linus och satt och pratade. När Daniel sen kom så körde vi in Mikaela till stan och sen åkte jag å Ia och handlade det vi skulle äta när vi kom hem. Vi köpte även toning till mitt hår så vi får se hur det blir.. Det fick bli gott kött och potatisgratäng med sallad. Mmm vad gott det var. Sen kollade vi på Mamma mia och ylade i kapp till låtarna. Vid tolv tiden åkte Ia hem och jag gick och la mig somnade nog med det samma och sov hela natten och det var sååå skönt. Det tråkiga var att mobilen ringde vid 09.30 och dom saatt dom ringde från avd 325 och frågade efter Daniel. Jag sa att dom ringt fel nr och fick reda på att dom bara undrade vart dom var någon stans. Jag somnade om och vaknade vid 11 och kände mig något sådär utvilad.


Min fina prins!!


Här bor vi under sjukhus vistelsen

Måste ju visa lite hur vi bor under vistelsen här på sjukhuset.



Vårat rum från ingången


Och mot ingången




Full fart framåt!

Aj då, då har man varit dålig på att skriva här igen. Men nu hinns det inte med på samma sätt då Linus börjar kvickna till igen. Här cyklas det, vi är ute på lekplatsen och gungar och massa annat skoj. Linus börjar även att äta bättre och bättre så nu får han en massa enerig. Igår tog vi bort stygnen på Linus huvud och han var jätte duktig när dom gjorde det. Idag har Ia varit här med oss och vi var ute och busade på lekplatsen och tog massa härliga kort. Jag och Ia satte oss med bordsplaceringen till bröllopet och vi gjorde så att vi lottade fram platserna och det vart bättre än vad jag hade räknat med, så nu får det vara såhär. Jag var ju iväg med Linus i stan en snabbis idag för jag skulle kolla efter en overall till honom men hittade ingen som föll mig i smaken, det fick bli ett par skor till honom och en ring till mig =)   Jag har även börjat bli nervös över att klänningen/klänningarna ska komma snart. Ska bli så kul att prova den. Har även börjat leta efter kläder till Linus men det är så svårt att köpa nu när han gått ner så mycket i vikt, så jag vet ju inte vilken storlek han kommer att ha då. Snart kommer jag att få ut och leta kläder till Daniel och Khim som dom ska ha på bröllopet. I morgon efter att Linus fått sin medecin har jag tänkt åka hem en stund och hälsa på en snabbis på dagis, Linus längtar så mycket efter att få vara där. I morgon ska även jag och Ia ha myskväll och laga lite god mat.

 


Mmm gott med mat igen =)


Bus under mammas säng

Linus och pappa gräver

 


Ia kan cykla hon med!!


Linus å Ia


Ia klippte håret på Linusen


Bus pålekplatsen


Bara jag


Gräva i sanden är kul


Kommer Ia ner??!


Vi kidnappade Linus

Idag måndag ska vi få prata med läkaren om hur tiden framöver kommer att vara för Linus. Jag ville även väga honom och han hade lyckats att gå ner lite till i vikt, nu väger han endast 11,1kg och det är inte mycket för en två åring. Jag och Linus gick ner till skeppet idag för att köpa glass och när vi sitter där nere kommer Daniel för vi ska strax få prata med läkaren. Vi får veta att dom ska försöka göra så att Linus får båda sina antibiotikor i munen, just nu får han den ena. Får han detta så kan vi få börja ÅKA HEM på dagarana och komma tillbaka när han ska ha medecin. Och när dom märker att det funkar med medicinen så kommer vi att få komma hem och vara hemma men komma tillbaka på kontroller och detta var såååååå skönt att höra så nu har vi något att se fram emot. Nu i dagarna ska dom även ta stygnen från operationen. Idag har Linus varit på strålande humör och han har nästan varit sig själv hela dagen. Eftersom Linus varit så bra idag så bestämde vi oss för att kidnappa honom en liten stund å bara åka förbi Daniels jobb och låsa bodarna, vi passade även på att handla lite å äta. Linus verkligen strålade när han fick komma från sjukhuset ett tag.




Daniel påväg att kidnappa Linus =)


Glömt och skriva

Aj då då har man glömt att skriva här på bloggen, så vad har hänt det senaste..  Linus har fått ny antibiotika igen som vi tycker funkar mycket bättre än dom andra han haft. Han har fortfarande feber men börjar bli sitt gamla jag igen och busar så gott han kan. Han vill fortfarande inte gå men vi ska få träffa en sjukgymnast som ska hjälpa oss med lite övningar så han blir starkare i benen, just nu vinglar han fram som en ettåring som precis lärt sig gå. I torsdags gjorde man en ny mr röntgen på honom och den visade inget nytt och man kolalde Linus cvk eftersom man har svårt att spola igenom den. I fredags gjorde man ett EEG på Linus för att kolla om han har tendenser till eleptiska anfall då han har legat och stirrat rät ut i luften utan att man får kontakt med honom. Detta gick jätte bra då han stenslocknade i famnen på mig vilket han skulle göra. När vi satt där i sängen lyckades även jag att somna till lite. Innan vi gick in på EEgn så hade Mamma och Aina kommit upp för att hälsa på oss, efter EEgn så åkte vi upp och fikade  med Daniel som precis kom när vi var klara.. På lördagen fick vi veta att Linus skulle sövas för dom skulle fixa cvkn på honom så efter kl 06 fick han inte äta någon fast mat och efter 08 fick han inte dricka något mer. Klockan vart 10 och vi frågade hur det gick med operationen och det kunde dom inte svara på. Klockan vart 12 och vi frågade igen hur det gick eftersom Linus nu började bli hungrig dom sa då att han kunde få äta fast mat fram till 14. När jag gick strax efter 14.30 så hade Linus fortfarande inte fått komma upp på operation. På lördagen skulle jag hem till Ia då hon skulle ha lite partaj eftersom hon fyller år på måndag. Så det var bara att åka in till stan å handla present till henne. Det blev en silverlänk med två berlocker på och naturligtvis en rosa bukett. Kvällen hemma hos Ia och Jocke var jätte trevlig men kände att jag ej kunde slappna av helt då jag tänkte mycket på hur det gick med Linus. Vid 22 tiden får jag ett sms av Daniel där det står att dom är påväg till röntgen. Daniel ringer mig efter detta och berättar att dom bara röntgat cvkn och att det inte blir någon operation av den idag då det är helg. Jag blev rasande och sa att det var tur att inte jag var där för då hade dom fått höra både det ena och det andra av mig. Efter detta kommer en narkos läkare ner och fixar till cvkn tillfälligt så den håller ett tag till. Jag trodde det skulle vara skönt att få sova hemma men jag sov dåligt och bara drömde en massa om Linus och sjukhuset. På söndagen hämtade pappa mig och vi åkte upp till Daniel och Linus. Linus vart sååå glad när han fick syn på mig och skulle med det samma upp i famnen på mig. Även Ia kom förbi och hälsade på med lite tårta från i lördags och det var dunder gott. Jessica, Volkan och Ello bello var här och hälsade på, LInus verkligen sken upp när han såg dom. Han och Ello satt i sängen och lekte med de saker vi har i rummet och det såg så jätte mysigt ut.



Ello och Linus

Kusin Vaolkan


Mr röntgen

Idag vaknade Linus som vanligt vid 7,30 och var jätte ledsen för han hade så ont. Efter det var det inte så mycket tid över innan vi skulle ner på mr röntgen där Linus sövdes i mitt knä, det känns så konstigt att lägga ifrån mig honom på en brits och sen gå därifrån. Ia hade kommit medans dom sövde Linus och vi gick ner till cafet för att fika och sitta och tjöta medans Linus var iväg. Efter fikan gick vi upp till vårat rum för att kolla på olika brudbuketter, oj vad svårt jag har att välja. Efter ett tag kommer dom in och säger att Linus håller på att vakna så vi går upp till honom, det tar en liten stund innan han vaknar och sen kommer det en sköterska upp som ska hjälpa oss att komma ner till avdelningen igen. Trots att Linus är groggig efter att han varit sövd så ska han kasta boll och ber om mat. Jag höll på att trilla om kull när han ville ha det och hämtar hans mat som idag var köttbullar och potatis, han åt fyra av fem köttbullar och en halv potatis och det är rekord på två veckor. 




Mmm gott med mat

Efter maten ville han måla så det var bara till att ta fram papper och pennor. Han målade teckningar till både mig och Ia. När Ia skulle gå så blev Linus jätte sur och la Giggy över huvudet och surade där under, såg så kul ut. Efter detta så däckade han så vi fick väcka honom strax efter fem, annars hade han varit vaken heeela natten. Vi fick svar på om röntgen visat något och det som den visade var att det fanns lite vätska kvar med bakterier i och detta är inget som oroar läkarna utan han ska fortsätta få sin antibiotika som han får nu. På kvällen kom Robban förbi och Linus blev jätte glad. Linus fick inte gå upp en avdelning för mig och kolla på fiskarna utan jag tyckte att vi kunde göra det i morgon då slängde han sig över till Robban och sa gå dit. Vi följde snällt Linus anvisningar om hur vi skulle gå och först ledde han oss ut till hissarna, tryckte på knappen för att åka ner och när vi kom ner så ville han inte titta på båten utan han skulle ut och följa med Robban hem!

 
Måla är kul

 


En dag i taget

Ja idag har det inte hänt så jätte mycket eftersom Linus nästan sovit hela dagen. Vi bråkade med honom för att hans cvk (slang i halsen) krånglat mycket det senaste. Så det var en narkosläkare här för att titta på den, vi var två som höll Linus stilla och en som kollade och dom fick ringa på hjälp iaf. Det är inte konstigt att den krånglar eftersom det är ett litet knyck precis där slangen börjar in i hans hals så dom ska ev flytta på den i mogon då dom ska söva honom inför mr röntgen. Det som gör att dom ska göra en ny mr är att Linus fortfarande har hög feber och hans sänka inte går ner som dom vill så deras misstankar är att det håller på att bildas nya bakterier i cystan på honom så dom ska göra en koll så att dom vet hur det ligger till. Jag tog även upp med läkaren att Linus bara ligger och stirrar rätt ut och att vi inte får någon kontakt med honom när det blir så. Dom vet inte riktigt varför det blir så, men har några teorier. En är att han varit med om så mycket och stänger av allt och alla, en är att barn som blivit opererade krampar och han kanske gör det men bara i hjärnan. Än så länge är dom inte oroliga över det utan vi ska bara ha koll på det. Idag har Jessica varit här och hälsat på men Linus låg mestadels i sängen. Jag bjöd även in Nenna på vårat bröllop och hon blev jätte glad. Sen pratade jag med Jessica om att Elouise ev kan vara näbb på bröllopet. Nu vid 23 tiden vart Linus som sig själv igen. Han åt banan och vi skulle gå ut på avdelningen och kolla runt och leka i lekrummet. Han försökte att gå men det var vingligt och satte sig på baken precis som ett barn som håller på att lära sig gå. Sen när vi kom in på rummet igen såg man hur det lös i ögonen på honom av bus. Han åt godis från en tablettask, en banan, smakade på köttfärslimpan Daniel gjort till mig. Så min gamla goa Linus har visat sig idag =) Så nu hoppas jag verkligen att jag kommer att få ser mer utav honom.
Jag ahr även suttit och kollat på massa brudbuketter idag och jag börjar få svårt att välja vilken jag vill ha, har hittat så många andra fina. Jag som trodde att jag hade hittat den jag verkligen ville ha, får lägga upp lite bilder på dom andra kandidaterna oxå. Sen fick jag ett jätte bra beskedav pappa och det var att jag får buketten av honom!! Tack snälla underbara pappa! Måste ju tacka mamma oxå eftersom jag får klänningen av henne!! Tack så jätte mycket!! Älskar er!!


Denna men med creme färgade rosor

Denna men mer i droppformad

Eller den men med mer creme än lila

Gah blir tokig snart har sån beslutångest! Hjälp mig!!

 


Östra

Ja nu har vi hunnit att "landa" igen på östra och vi känner oss hemma så gott det går. Idag kom mamma upp till mig med en väska som Daniel packat med Lite saker och min dator självklart =)
Sen kommer läkaren in och hon berättar lite om hur det kommer att bli framöver, vi kommer även att få en "behandlings plan" så vi vet vad som kommer att hända. Ia kom upp idag och vi lekte med Linus för det var verkligen full rulle på honomsen kom syster yster upp med ännu mer kanelbullar till oss och en lastbil till Linus från Robban. Linus vart verkligen helt sjövild och lekte som tusan sittandes. Han fick två studsbollar av en sköterska för att han var så duktig och den kastade han både högt och lågt. Och åt av mosters bullar gjorde han också. Jessica åkte och tiden började närma sig när Daniel skulle sluta och min enda tanke var att Linus skulle vara däckad när han kom men han höll sig vaken hela tiden, det enda är att Linus sjunker typ in i sig själv och går knappt att få kontakt med, har hänt nu ett par gånger efter operationen. Så vi får se hur detta ter sig men jag antar att hans kropp är så trött att den inte orkar med. Daniel åkte hyffsat tidigt för han skulle hem och laga mat, det är så jätte tråkigt när han går. Saknar honom verkligen här när han åker hem. På dagarna gör det inte så mycket men så fort det börjar bli kväll då kommer saknaden så fort han går =(


Moster och mosters lejon


Dränet tas bort

På måndag morgon åker jag upp till Linus så att jag är där till nio och då hade han somnat om igen men hade varit grinig på morgonen. När Linus vaknar har han ont i huvudet och han får morfin för detta. Vid elva tiden kommer Ia upp till mig med kaffe och vi sitter och pratar och underhåller Linus så gott det går. Sen när han somnar bestämmer vi oss för att gå ner och äta lite lunch. Vi äter kåldolmar båda två men dom slår inte pappas som han kom upp med i förra veckan =). När vi sen går upp till Linus så sover han fortfarande och vi bestämmer oss för att ta en promenad i det fina vädret. Efter den härliga promenaden går vi åter igen upp till Linus och då ligger han där utan turban ner sövd och dom hade tagit bort dränet, vi hade lyckats att missa nevrokirurgen precis. Så nu var det bara till att vänta på att Linus skulle vakna igen Jag får även en jätte glad nyhet och det är att vi ska tillbaka till Östra igen och till den avdelningen vi var på innan vi kom till Sahlgrenska. Så nu var det bara till att vänta på att Linus skulle komma och att ambulansen skulle komma. Daniel hann att komma upp innan ambulansen kom och Ia hann att åka hem. Först vid åtta tiden kom den och jag fick sitta med Linus i famnen medans vi åkte. När vi hade kommit in i vårat så var det första jag gjorde var att möblera om där inne för att få lite större plats. Sen kom pappa förbi med mat och det var helt underbart gott. Under tiden jag åt som kom läkaren in och hälsade oss välkommna tillbaka och berättade hur det skulle vara med kontroller under natten och fram till ett skulle det vara en gång i timman. Sen var det bara till att krypa till kojan för jag var dunder trött.


Linus ner sövd efter dom tagit dränaget



Såret efter operationen


Min prins i famnen

Nu har vi precis kommit hem från att ha varit hos Linus på sjukhuset. Innan vi åkte dit åt jag och Daniel på Franks i mölndal och plockade sen upp Ia för att åka till Linus. När vi kommer upp på avdelningen och frågar om vi får komma in till Linus så visar en sköterska oss till en tom säng, då hann tankarna snurra många gånger kan jag säga!! Vi fick veta av en annan sköterska att Linus var ute och "gick" på avdelningen med en sköterska. Så när vi hittar dom sitter Linus på armen på den manliga sköterskan och en kvinnlig går brevid med dränet. När han ser oss blir han jätte glad och ropar efter mig. Vi går in på rummet och vi får en fotölj som jag och Linus sätter oss i, han lyckas bara hålla sig vaken en liten stund sen så somnar han i min famn. Det ser lite läskigt ut när han sover för ögonen är halv öppna så det ser ut som om han tittar på en, sen så sparkar han med benen. Jag sa det att såhär kan jag sova med honom, i famnen åh vad mysigt det var och vad jag längtat efter det. Känns lite konstigt att Linus bara vill vara hos mig när vi är där, Daniel får ju knappt röra honom, det jag tröstar mig med är att jag vet att Linus vanligtvis är pappas pojk men nu när han är sjuk så vill han vara hos mig. Efter en stund vill sköterskan att Linus lägger sig på sängen för att dom måste starta dränet igen jag lägge motvilligt dit honom men vet ju att dom måste ha igång det för att allt ska komma ut. Linus är fortfarande lite halvgrinig men om man tänker efter så är det inte såå jätte konstigt. I morgon ska det komma en infektionskonsult som ska undersöka Linus och bestämma vidare behandling på honom, och förhoppningsvis så tar dom bort dränet!! Hoppas hoppas nu.  Nä nu ska jag krypa till kojan ska vara på sjukhuset vid nio tiden i morgon och vill sova så många timmar jag kan.

Jag lägger in bilder efterhand och det kan även dyka upp bilder vid tidigare tillfällen!


Med min prins i famnen innan han somnar


Hit var dränet kopplat


Uppdatering efter operation

I går vart det inte så mycket skrivande eftersom vi var något hos Linus och sen umgicks vi med varandra genom att vara hemma och fixa lite saker, bla så betalade vi min ring =)
Jag kan ju börja med att berätta att operationen gick bra och dom fick tömt ut mycket var fullt med bakterier i. Dränet är på plats och nu ska det sitta i några dagar för att dränera ut det sista varet. Vi får veta att Linus är mycket lägesberoende för att det inte ska rinna ut för mycket vätska och för snabbt. Så han får inte vara i famnen på oss, han måste ligga ner, vi får absolut inte ändra läge på sängen mm. Efter att vi varit hos Linus en stund beslutar vi oss för att gå och lägga oss ett par timmar för att få sova något. 
Jag vaknar på lördagen av att den kkommer in två som ska städa rummet och kollar yrvaket upp på dem. Måste ha sett kul ut. Sen gick vi upp till Linus för att se hur han mådde och han var lite gnällig för han hade ont och var jätte trött, det värsta var nog att han ville så gärna komma upp till mig men han fick ju inte det och förklara det för en två åring som har ont... Vi har två jätte bra och trevliga manliga sköterskor som ser efter Linus och vi får ett jätte bra bemötande av dem.


Första bilden på Linus efter operation



Vi rådgör med dom hur dom tycker att vi ska göra och dom tycker att vi ska åka iväg en stund och koppla av lite och vila upp oss. Och det kände vi också att vi behövde. Vi åkte bla till affären där jag beställt min ring och betalde den samt skicka iväg den på gravyr. Sen åkte vi förbi Ia och hälsade på henne på jobbet. Vi for sen hem och jag tog en helt underbar dusch men tankarna bara snurrade om Linus hela tiden. Vi åkte upp till Linus och gosade med honom och man märker att han fortfarande inte mår bra, min lille plutt, ja liten kan man allt kalla honom nu. Han har gått ner i vikt och väger ju 11,2kg så när vi kommer hem ska jag göda honom med grädde. Vi bestämde oss att när han hade somnat skulle vi fara iväg igen för att äta och ladda batterierna. Vi köpte med oss mat och åkte hem till Aina mfl och åt. Sedan skulle vi möta upp syrran utanför sjukhuset så att hon kunde följa med oss upp och hälsa på Linus. Linus sov det mesta av tiden men vaknade upp en liten stund, då visade Jessica att hon hade med sig en tiger som Volkan hade haft när han var lite och att Linus skulle få ha den nu, han är hennes lejon somhon säger.


 


Far och son


Vi får veta att dom på avdelningen behöver ha vårat rum och att dom ska lösa det för oss med sovplats på ett annat sätt och dom plockar ihop våra saker. Vi följer Jessica ut när hon ska gå och Daniel kommer med en bra ide om att vi sover hemma för att få komma bort lite.
När vi varit på avdelningen och pratat med personalen att vi åker hem och sover skulle vi ner till Linus på iva för att prata med dom om det. Jag går efter Daniel och frågar när vi nästan är vid utgången vart vi ska, han säger till bilen och då frågar jag om vi inte ska prata med dom på iva om att vi åker hem.. Vi skratta så vi nästan vek oss dubbla när vi vände om för att åka upp igen. När vi pratat med dom åker vi ner igen och kommer ut på parkeringen då kommer Daniel inte ihåg vart vi parkerat vi yrar runt på pakeringen som två dårar och jag inte heller komma på vart vi ställt oss. Daniel går och trycker på larmdosan till bilen så att han ska se när den blinkar, han tror att han minns att vi ställde oss på parkeringen på framsidan och går dit. Å där på parkering står våran bil och vi fick oss ett gott skratt igen. Jag ringer Ia och beställer kaffe och säger att vi är där om 30min. När vi sitter och dricker kaffe så berättar Daniel att han inte berättat en pinsam sak för mig. I onsdags så hade han varit på dass på jobbet och somnat sittande på toastolen och det var inte nog med det, han hade vaknat av att han slog i huvudet i väggen!! Ojoj vad vi skrattade så nu vet jag att Daniel är mänsklig han med och reagerar på det som hänt. När vi kommer hem så lägger vi oss direkt och jag har jätte svårt för att sova då jag känner mig både dum och som en dålig mamma som lämnar mitt barn själv på sjukhuset. Det snurrade mycket tankar om detta innan jag lyckades att somna så jag har sovit väldigt lätt i natt för jag var orolig för att inte höra telefonerna som låg brevid mig om det skulle hända något med Linus. Daniel lät mig sova och han åkte upp till Linus på sjukhuset och allt såg bra ut. Linus kommer att få vara kvar där över natten tills i morgon. Det kommer tydligen fortfarande ut lite var ur skallen på Linus, det är ju bra i sig att det gör det. Daniel berättade att dom had fått göra ett nytt ingångshål iallafall på Linus, detta hade dom gjort på sidan ovanför örat på honom. Det bästa med allt är ju att jag får hålla honom i famnen om han orkar och vill det. Det har varit jätte skönt att vara hemma men tankarna är bara hos LInus hela tiden. Jag har försökt att sitta och fixa lite med saker inför bröllopet men kan inte riktigt koncentera mig på detta, sen känns det som om man måste behaga så många olika viljor på bröllopet. Men igentligen är det ju bara jag och Daniel som ska ha det bäst och alla andra kommer i eftrehand men snäll som man är vill man behaga alla och ens planer går inte ihop. Nä nu längtar jag mycket efter Linus men vet att han behöver sova så vi är nog hemma en stund till. Åh vad jag vill ha honom här hemma hos mig =( 

 


Linus opereras

Känner att jag måste uppdatera då jag vet att det är många som läser min blogg och undrar hur det går med Tarzan Monstret Linus Qvist.
Kan ju börja med det att vi var tvungna att skrubba Linus innan han skulle ner på mr och operation och han fick en jätte fin fresyr efter att håretr torkat,när vi skulle ner på mr röntgen så lyckades ju Linus och somna men det var la bra det för då slapp han att "vara med" på en sövning. Det gick jätte bra att söva honom han somnade in så fint så. Efter att han somnat tog jag med mig Giggy upp på avdelningen för att tvätta honom då han åter igen hade blivit grå. Efter detta så äter jag lite lunch och tar en härlig promenad i det fina vädret. Min storebror ringer mig och vi träffas och tar en fika. Sedan går jag upp på avdelningen igen för att invänta att dom ringer mig då Linus håller på att vakna.


Linus ny skrubbad

Äntligen kommer en sköterska och säger att han håller på att vakna upp och jag får gå dit. Det tog en liten stund innan han vaknade och direkt efter det skulle han upp i mitt knä. När vi är påuppvaket kommer Daniel dit och en av de första sakerna Linus frågar efter det är glass och Daniel går snällt ner till avdelningen och hämtar detta. Till en början med var det lite jobbigt att hålla Linus med dom två slangarna som stack upp ur sidan på halsen på honom men sen vande man sig vid det. När Lins precis hade smakat på glassen säger en sköterska till att han inte får äta något för en läkare ska komma och prata med oss. Vi fattade direkt att det skulle bli operation, men vad visste vi inte. Läkaren kommer upp och pratar med oss, han berättar att det är cystan som har blivit infekterad och innehåller massa okända bakterier sommåste tas bort. Vi fick information att han genast skulle iväg och plocka bort cystan och det betydde att vi skulle åka till Sahlgrenska för att göra denna operation.



Cvk slangen som dom opererade in

Vi blir nerullade på rummet och får information att det kommer en ambulans och hämtar oss vid fyra. Daniel följer med och tvättar Linus inför operationen och jag plockar ihop våra saker i rummet. Vi får även veta att Linus ska opereras vid sextiden. Daniel åker före oss med alla våra saker och jag och Linus väntar på ambulansen vi ska åka som kommermtcket senare än vad vi fått veta. Väl framme har Daniel redan kommit dit och vi får ytterligare en ny tid för opertaion och detta är kl 20 så då var det bara till att vänta igen. Vi får först komma in i ett rum där det ligger två andra personer däräven LInus ska ligga sen. Jag och Daniel får ett rum längre ner, Linus får även en gigantisk nalle som håller en liten nalle i famnen. Under tiden vi väntar lyckas ju Linus åter igen somna men han vaknar precis när vi ska åka upp på operationen. Väl nere vidoperations salarna får jag och Daniel på oss gröna sterila rockar för att vi ska kunna följa med in. Linus får sitta i mitt knä medans dom söver honom och när han väl somnat sliter dom honomur famnen på mig och det ser så hemskt ut när dom gör det att det brister för mig, tårarna bara sprutade, man får inte vara så hårdhänt mot min lille prins. Läkaren berättade att dom inte ska ta bort cystan utan att dom ska tömma den på bakterier som orsakar infektionen Linus har i kroppen. Vi ifrågasätter detta  med att vi fått information om att den skas tas bort. Läkaren berättar att det kommer att ske vid ett senare tillfälle då LInus återhämtat sig helt från hjärnhinneinflammation, blodförgiftning och denna infektionen. Dom kommer sen behöva göra en operation till då dom kommer att punktera cystan med flera små hål så att den går sönder, den komme altså INTE tas bort utan bara punkteras. Efter att vi lämnat Linus på operation åkte vi iväg för att äta lite och kontakta våra familjer så dom vet vad som händer och sker. Just nu när jag skriver detta är klockan 23.30 och dom har fortfarande inte ringt och sagt att Linus är på uppvaket. Så min räddning just nu är att blogga,Daniel är ett jätte stort stöd till mig men här får jag ur mig mina känslor. Just nu så känns sjukvården helt skit men sen vet jag att det inte är vanligt att få infektion såhär som Linus fått.
Tack all familj och vänner som stöttar oss i det här vi uppskattar verkligen era tankar och välmenande ord till oss!!


Gången påväg till Linus efter operationen

 

 

 


Fortsättning på torsdagen

Vi var i väg och dom gjorde hjärtultraljudet och det visade inget precis som dom sa att det inte skulle göra. När vi var där nere så kom Ia och efter att vi lämnat Daniel och Linus på rummet begav vi oss till stan för vi skulle möta upp Linda där för en fika och jag skulle berätta om bröllopet. Jag och Ia kikade lite i butiker men jag hade inte riktigt ro att kolla eftersom mina tankar bara snurrade om Linus. Vi skulle möta Linda vid lejon trappan, och här sprang det runt en gigantisk fiskmåsunge som såg ut som om den kunde hoppa på oss när som helst. När vi sen mött upp Linda begav vi oss till Cafe dunord (vet ej om stavning är rätt på namnet)  som serverar köttbullar. Här satt vi och pratade om allt mellan himmel och jord. Efter det gick vi vidare för att ta en fika på ett jätte mysigt ställe som heter Soho och även här vart det mycket prat. Fick under tiden ett sms av Daniel där det stod att dom hade badat Linus i bakteriedödande medel för dom ska sätta in en slang i ett kärl på nyckelbenet eftersom dom andra täpper igen så fort, detta ska tydligen vara mycket bättre än på dom andra ställena. Sen ska han ju på Mr röntgen i morgon för dom ska se om det finns som en varkula där dom opererade Linus, detta kan vara orsaken till den infektion som det visar att Linus har i kroppen, om det är så, så kanske dom måste dränera detta och då blir det operation och dom sätter ett dränage som ska tömma ut detta. Sen beslutade dom även att Linus ska få morfin så mycket som han behöver så att han slipper att ha ont. Imorgon kommer domäven att koppla in ett näringsdropp då han gått ner ganska mycket i vikt. Han gick från 12kg till 11,2 och det är ganska mycket för ett barn.
Pappa och min syster Lotta var här också idag, pappa kom med massa godsaker till Linus och Lotta var här för att hjälpa oss att prata med sköterskorna och ställa de frågor vi har och agera lite tolk. Vi har upptäckt att dom är bra på att prata så att man inte riktigt förstår och dom antar att man ska göra detta. Vi betsämde även att Lotta ska komma hit på måndag och sitta ner  med oss och läkaren och prata.
För att Linus ska bli bättre fortare ska vi försöka att göra det ännu bättre för honom genom att dra ner på besöken, ha mörkare i rummet, tala tystare och ha det så lugnt runt omkring honom som möjligt. Detta blir inte det lättaste men vi ska försöka göra det så bra som möjligt.
Har fått hit mitt minneskortshållare och ska ladda in bilder så fort jag kan, jag upptäckte att jag inte kunde ha i den samtidigt som internet hållaren. Lite små arg blev jag. Men men det löser sig med det



Ia på lejontrappan innan vi träffade Linda


Den gigantiska fiskmåsen


Inbjudningar

Så då har man skickat ut alla inbjudningarna till bröllopet, känns skönt att inte behöva tänka sig för vad man säger kan ju säga det att man varit påväg att försäga sig ett par gånger. Så nu kan man planera öppet och inte behöva gömma alla sakerna när man får besök. Har beställt Ias klänning som hon ska ha som tärna och den blir nog dunder fin =)
Ska lägga upp lite bilder på det som beställts och buketten jag funderar på att ha.



Klänningen jag har beställt, sååå fin



Klänningen baktill




Klänningen Ia ska ha men den blir lite mer åt det guldiga hållet



Buketten jag tror jag kommer att ha =)



Corsaget Daniel och Khim kommer att ha


En liten pigge Linus

Natten var lite orolig och han fick mer morfin för att sova bättre för han hade så ont. Men när han slog upp ögonen så sken det om honom. Han var verkligen på toppen humör och febern hade gått ner till 37,6 så det kändes jätte bra. När mamma kom så hade hon med sig majsburkar och han satte sig genast å åt ur en burk och åt en kanelbulle från min syster. Det såg så härligt ut när han satt med bullen i ena handen och åt majs med den andra mdans han fick medecin. Idag ska vi ju även på ultraljud av hjärtat men det är ju bara i förebyggande syfte för att utesluta att det finns några bakterier där. Detta gör han kl 14 idag så jag får skriva lite om det sen. Sen har läkarna haft komferans här och där beslutades det att dom ska göra en mr röntgen av skallen på honom igen för att se om dom hittar något. Skriver mera sen


Linus äter majs och mosters kanelbullar i mormors knä


RSS 2.0