Plantering

Har glömt att skriva om att i onsdags kom pappa och Joel hit (Linus kusin) på besök och dom lekte som tusan ihop. Innan dom kom hade jag och Linus planterat lite och han tyckte det var jätte kul, vi planterade solrosor som vi sen ska plantera ut i trädgården. Jag passade även på att plantera lite egen odlade sticklingar av mina älskade pelargonier. Så e det någon som vill ha e det bara att säga till så fixar jag de =)
Idag måndag kollade jag Linus nyplanterade krukor och det har redan kommit upp små skott, Linus blev jätte glad när han såg dom.

 
Man måste ha jord först..                               Sen göra hål för fröt..

 
Sedan ska fröt på plats..                                Mina fina sticklingar

 
                                         Kusinerna busar

Kamelia utställning på botaniska

Idag har vi varit på kamelia utställningen på botaniska, det var Tage Andersen som ställde ut detta. Det jag fastnade mest för var att dom hade fyra stycken på UTSIDAN! Ja det står rätt, på utsidan. Dom som är så jäkla känsliga för kyla. Det var helt otroligt vad många olika det finns. Färgerna dom gick i var rosa, röda och vita. Trodde det fanns andra färger oxå men det gör det inte. Sen kunde man ju inte låta bli att kolla på alla andra underbar växter som fanns där inne oxå. Mia försökte bli kompis med en fågel som lät som en apa..
Här kommer lite bilder från idag.

 
Lite fina palm bilder

 
Min favo av kameliorna                            Vita är alltid fint


Tre olika färger, antagligen ympad

 
Stooora som träd                                   Härlig bild

 
 Palmer och kamelia så fint                       Fina Mia

 
Härliga kamelior                                         Mamsen

 
                    Sååå fint med hemtrevnad och arons skägg

 
Mamma                                                  Fina färger och former ihop

 
Öken bild                                               En liiiten monstera blomma

 
Mia pratar med en fågel                    Näckros

 
Mia och hennes mor                                 Vackra Mia

 
Bara fina bilder

Påsk

Jaha då har man gjort den här helgen på jobbet då. Det var nog min livs längsta helg någonsin! Ska inte tala om i fredags hur dryg den dagen var.. Och då hade vi "bara" öppet till fem så gick denna dagen så sakta. Sen så kändes det som om det var lördag eftersom vi stängde tidigt så man lurade sig själv att det bara var en dag till att jobba, men så besviken man var när det var två dagar till att jobba. I fredags vart det inte så mycket annat gjort, lagade bara middag och morrade lite på Daniel när han tar fram KNÄCKEBRÖD när jag lagat god fläskfile´ mm.
På lördagen hade vi lagom att göra på jobbet men efter tre så dog det av totalt och det var bara några enstaka kunder inne. Daniel hämtade mig efter jobbet och vi bestämde oss för att äta en extra fin påskmiddag idag och det blev pizza =) Mumma vad gott det var. Sedan på kvällen kom Mia och Jocke förbi. Jag och Mia tog en lång och härlig promenix. Sedan vart det tjöt hemma i soffan med öl och cider. Idag söndag har jag åter igen jobbat och det har varit som en vanlig söndag med kunder inne i butiken. Jag hade bytt med Angelika så jag slutade tre idag och det var så gott att komma därifrån då. Jag mötte upp Daniel och Linus på maxi och handlade lite. Sen var det bara hem och duscha och byta kläder för att sedan åka till pappa på middag. Hos pappa var även syster Lotta, Magnus, Pontus och Joel. Lotta och Magnus hade visning av sitt hus idag då de ska flytta till Malaysia. Lottade frågade om vi kommer ner och hälsar på dom, det var verkligen ett lockande erbjudande =) Jag och Daniel började genast att prata om detta när vi åkte hem och kom på massa olika sätt som vi skulle kunna göra för att få ihop en bra tid där. Vi pratade om att ta med pappa ner och hälsa på dom. Sedan skulle vi etfter ett tag (vet ej hur länge) flyga över Thailand för att få uppleva det. Enligt Lotta skulle det ju bara ta en timma och vara precis som att flyga till Karlstad ;)
Ja nu har vi nya reseplaner som vi får fundera på och diskutera om. Vi vill ju gärna åka åt det hållet om man säger så =) Vem vet det kanske bara slutar i tankar och önske tänkande... Kan ju inte säga det att det känns som att det varit påsk direkt. Visst jag har påskris med fjädrar inne köpte påskägg till Linus men det är det enda påskiga som varit i år.
I morgon blir det till att åka till stan med Mia. Mamma och Mias mamma ska oxå eventuellt med. Vi ska till Trädgårdsföreningen för att kolla på Kamelia utställinigen som det är sista dagen för i morgon.
Sen så i slutet av april ska ev jag och mamma ta en dagstur till orust för att besöka en handlsträdgård som har en pelargonutställning... Hmmm konstigt att jag skulle nappa på de...........

                                              
Hoppas jag får se fina kamelior i morgon, här e ett litet prov..

Tråkigt besked

Idag har jag bara jobbat i Askim och var klar vid halv tolv. Sen åkte jag för att handla lite mat och fika. När jag väntar på bussen ringer Daniel och frågar vad jag gör vid hållplatsen..Ja vad gör man där?! Mötte sedan upp honom vid Ikea. Vi åkte sen till Byggmax för att köpa en list. Sedan åkte vi hem för att bara vara hemma en liten stund innan vi gick till dagis för att hämta Linus. Tycker det är så jätte mysigt när vi kan hämta honom ihop dock händer det inte så ofta så tar tillvara på varje tillfälle. Linus hade gjort en kyckling som man hänger i fönstret som vi tog med hem. Sen hade han även planterat lite prydnadsgräs som fick följa med hem det med. När vi kom hem så fikade vi, jag hade köpt påskbakelser. Jag fick även ett jätte tråkigt sms, det som stod där var att husvisningen vi skulle på, på måndag var inställd, så det var jätte tråkigt. Hade verkligen sett fram emot den =( Dom hade redan fått ett bud som dom godtagit. Och det har inte ens varit visning än. Ja ja kommer nog fler hus, vi har ju inte bråttom direkt.

RSS 2.0